Új péktermékek áraszthatják el a magyar boltokat? Elindult a fejlesztés
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
2019-ben még alig 300 forint volt egy kilogramm kenyér Magyarországon átlagosan.
Egyre kevesebb kenyeret esznek drágábban az emberek Magyarországon, és nem látni, hogy hol a vége.
Egyre népszerűbbek Magyarországon a nem hagyományos kenyérgabonából készült lisztek, illetve az ezekből sütött pékáruk.
Hiába lett olcsóbb a búza és a liszt, egyelőre még nem várható csökkenés a kenyér és a sütőipari termékek árában.
A drágulásnak pedig még mindig nincs vége, hiszen októberben lisztáremelést terveznek a malomipari vállalatok.
Nem látni a kenyérdrágulás végét.
A korábbi évekhez hasonlóan idén március 21-én útjára indult az egész országra kiterjedő tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az első időszak...
Jöhet a 800 forintos kenyér?
2022. is áremelkedéssel indulhat.
Lassan ideje lesz hozzászokni a tartós áremelkedéshez?
A kenyér és más péktermékek ára is megnőhet a közeljövőben.

2025-ben a mezőgazdaság kibocsátása 4,4 ezer milliárd forint felett alakult, ez 6,2%-kal több az egy évvel korábbinál.
A forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz keretéből nyerték el.
Az elmúlt időszakban az intenzívebben terjedő gombakórokozók miatt minőségi problémákkal is számolni kell a kukoricatermesztésben.
Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, időszakos vékonyodás, szakadás egyre inkább csak északkeleten fordulhat elő
A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.