Új péktermékek áraszthatják el a magyar boltokat? Elindult a fejlesztés
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
2019-ben még alig 300 forint volt egy kilogramm kenyér Magyarországon átlagosan.
Egyre kevesebb kenyeret esznek drágábban az emberek Magyarországon, és nem látni, hogy hol a vége.
Egyre népszerűbbek Magyarországon a nem hagyományos kenyérgabonából készült lisztek, illetve az ezekből sütött pékáruk.
Hiába lett olcsóbb a búza és a liszt, egyelőre még nem várható csökkenés a kenyér és a sütőipari termékek árában.
A drágulásnak pedig még mindig nincs vége, hiszen októberben lisztáremelést terveznek a malomipari vállalatok.
Nem látni a kenyérdrágulás végét.
A korábbi évekhez hasonlóan idén március 21-én útjára indult az egész országra kiterjedő tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az első időszak...
Jöhet a 800 forintos kenyér?
2022. is áremelkedéssel indulhat.
Lassan ideje lesz hozzászokni a tartós áremelkedéshez?
A kenyér és más péktermékek ára is megnőhet a közeljövőben.
Pluszos és mínuszos eredményeket is mutattak a Bonafarm Csoport cégei, a Hungeritnél egészen a drámai veszteség.
Spanyolországban 24 százalékkal nőtt a Marokkóból származó zöldség-gyümölcs import az első negyedévben.
Az Adriai-tengerben tartósan megtelepedett az ördögi tűzhal, ami jelentős ökológiai kockázatot jelent a helyi tengeri élővilágra.
Az aszály és a toxinok terjedése komoly kihívások elé állítja a hazai vadállományt.
A multifunkcionális gesztenyés helyreállítása a természetvédelmi értékek mellett további társadalmi és gazdasági előnyöket is nyújt.