Megválaszoljuk a nagy kérdést: meddig ehetők a felbontott élelmiszerek?
Az élelmiszerek eltarthatóságát a csomagoláson feltüntetett dátumok jelzik, ám ezek kizárólag a bontatlan, sértetlen csomagolásra vonatkoznak.
Az élelmiszerek eltarthatóságát a csomagoláson feltüntetett dátumok jelzik, ám ezek kizárólag a bontatlan, sértetlen csomagolásra vonatkoznak.
A finompéksütemények fogyasztása jelentősen növekszik Magyarországon, miközben a kenyérfogyasztás csökken.
Egy friss kutatás alapján a magyarok mintegy kétharmada fogyaszt rendszeresen péksüteményt.
Egyszerű módszer kezdőknek: így lehet igazán finom kenyeret készíteni házilag.
Negyedik alkalommal rendezték meg a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenyét.
Érdekes különbségek rajzolódnak ki az egyes országok között a legkedveltebb finompékáruk alapján.
Szlovákiában a pékek és élelmiszeripari szereplők aggódnak a kormány tervezett gazdasági intézkedései miatt.
A liszt, a kenyér és más pékáruk is egyre drágábbak a magyar boltokban, és nem tudni, meddig tarthat az áremelkedés.
A Szlovák Malomipari Szövetség csatlakozott a hazai pékek kezdeményezéséhez, és elutasítja a rovarok felhasználását.
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
Óriási lehetőségek előtt áll a magyar élelmiszerexport a Balkán-félsziget térségében.
Először szervezett üzletember találkozót Dohában az Agrármarketing Centrum élelmiszer exportfejlesztési üzletága.
Az idei búzatermés nemcsak mennyiségét, minőségét tekintve is elmaradt a várttól, ez pedig a liszt és kenyér árára is hatással van.
A magyar-szlovén agrár-külkereskedelmi forgalmunkban a kivitelünk 2023-ra meghaladta a 217 millió eurót.
A kutatók a legutóbbi felmérés alkalmával 501 háztartásban összesen 1388 fogyasztó adatait összegezték országszerte.
A száz százalékban magyar tulajdonú, kétgenerációs családi vállalkozás tavaly év vége óta egy tízmilliárdos zöldmezős beruházást valósít meg.
A pékségek egyre szélesebb körben használják a kovászos technológiát, a termékválasztékot pedig a fogyasztói igényekhez alakítják.
A Magyar Pékszövetség elnöke szerint nem tesznek jót a hazai sütőiparnak az albán pékségek.

A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.
Hidegpárna uralja hazánk időjárását, így a legtöbb helyen marad a szürke idő továbbra is.
Hidegleszakadás zajlik hazánktól keletre, itthon viszont továbbra sincs nyoma a télnek.
Kritériumokat elérő (nagy területen tartósan sűrű) köd valószínű szombaton a Dunántúlon.