Pálinkatudomány: törkölytől a csipkepárlatokig
A pálinkával kapcsolatos kérdéseket járták körbe a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) frissen végzett pálinkamesterei, akik nap. mint nap a...
A pálinkával kapcsolatos kérdéseket járták körbe a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) frissen végzett pálinkamesterei, akik nap. mint nap a...
A Szent István Egyetem (SZIE) budapesti Élelmiszertudományi Karán, szeptemberben új évfolyammal induló Pálinkamester-képzése kínál ehetőséget a pálink...

Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A magyar piac árérzékeny, ezért idén is legfeljebb egy korlátozott mértékű, nagyjából 10 százalékos áremelkedést tartanak reálisnak a termelők.
Az amerikai nyérc gyors terjedése komoly ökológiai veszélyt jelent Magyarországon.
Egyiptomban az erős export mellett a szamóca feldolgozása is új területtel bővül.
A karácsonyi sütemények alapanyagainak árai idén mérsékeltebben emelkedtek, mint a korábbi években, de továbbra is jelentős kiadást jelentenek a háztartásoknak.