Kiderítettük: tényleg károsak a boltokban kapható felvágottak itthon?
Nem egy orvostól hallhattuk már azt, hogy az egészség ott kezdődik, ha nem állunk be a felvágottas pultokhoz.
Nem egy orvostól hallhattuk már azt, hogy az egészség ott kezdődik, ha nem állunk be a felvágottas pultokhoz.
Emberi hatásokra komoly változásoknak indult a magyar tenger, hiszen az elmúlt fél évszázadban a konyhasó mennyisége a vízben az ötszörösére nőtt.
Mutatjuk, mikre kell figyelned ahhoz, hogy garantáltan egészséges legyen a kerted talaja.
Annak érdekében, hogy felhívják tej pozitív élettani hatásaira a figyelmet, az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezete (FAO) 2001-től a júniu...
Nem árt tanulmányozni a címkét vásárláskor.
A rövid láncú zsírsavak és azok sóinak tartósítószerként való alkalmazása hosszú történetre tekint vissza az élelmiszer- és a takarmány-iparban. Haszn...
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság közzétette tudományos véleményét a nátrium-benzoát és Lactobacillus tartalmú szilázsadalékokról.
Tisztítószerek A tisztítás minden esetben a fertõtlenítést elõzi meg, feladata a mechanikai szennyezõdések fellazítása és eltávolítása. Ennek érdekéb...
Mára egyre inkább kedvezõtlen tendenciává vált, hogy tavasszal – a gyomirtási idõszakban – szeles és csapadék szempontjából is hátrányos az idõjárás.
A kukoricában folyamatosan és körültekintően kell védekezni a gyomnövények ellen.
Továbbra sem engedi be Magyarország a területére az ukrán mezőgazdasági termékeket.
2025 első négy hónapjában 78 százalékkal nőtt a fagyasztott zöldborsó behozatala Magyarországra.
Nemcsak az elárasztott és omladozó sóbánya megmentése okoz fejtörést a szakembereknek Romániában.
A jövőben nem a tápanyagellátás és a növényvédelem, hanem a genetika lesz az egyik legfontosabb tényező a szántóföldi növénytermesztésben.