Kiderítettük: tényleg károsak a boltokban kapható felvágottak itthon?
Nem egy orvostól hallhattuk már azt, hogy az egészség ott kezdődik, ha nem állunk be a felvágottas pultokhoz.
Nem egy orvostól hallhattuk már azt, hogy az egészség ott kezdődik, ha nem állunk be a felvágottas pultokhoz.
Emberi hatásokra komoly változásoknak indult a magyar tenger, hiszen az elmúlt fél évszázadban a konyhasó mennyisége a vízben az ötszörösére nőtt.
Mutatjuk, mikre kell figyelned ahhoz, hogy garantáltan egészséges legyen a kerted talaja.
Annak érdekében, hogy felhívják tej pozitív élettani hatásaira a figyelmet, az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Világszervezete (FAO) 2001-től a júniu...
Nem árt tanulmányozni a címkét vásárláskor.
A rövid láncú zsírsavak és azok sóinak tartósítószerként való alkalmazása hosszú történetre tekint vissza az élelmiszer- és a takarmány-iparban. Haszn...
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság közzétette tudományos véleményét a nátrium-benzoát és Lactobacillus tartalmú szilázsadalékokról.
Tisztítószerek A tisztítás minden esetben a fertõtlenítést elõzi meg, feladata a mechanikai szennyezõdések fellazítása és eltávolítása. Ennek érdekéb...
Mára egyre inkább kedvezõtlen tendenciává vált, hogy tavasszal – a gyomirtási idõszakban – szeles és csapadék szempontjából is hátrányos az idõjárás.

2025-ben a mezőgazdaság kibocsátása 4,4 ezer milliárd forint felett alakult, ez 6,2%-kal több az egy évvel korábbinál.
A forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz keretéből nyerték el.
Az elmúlt időszakban az intenzívebben terjedő gombakórokozók miatt minőségi problémákkal is számolni kell a kukoricatermesztésben.
Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, időszakos vékonyodás, szakadás egyre inkább csak északkeleten fordulhat elő
A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.