Az adventi időszakban is folytatódik a „Kapj rá!” kampány
Halas finomságokkal, receptfüzetekkel és gyermekeknek szóló ügyességi játékokkal népszerűsíti a halfogyasztást az Agrármarketing Centrum (AMC) a budap...
Halas finomságokkal, receptfüzetekkel és gyermekeknek szóló ügyességi játékokkal népszerűsíti a halfogyasztást az Agrármarketing Centrum (AMC) a budap...
Az időjárási nehézségek ellenére tarthatják a tavalyi eredméyneket a hazai halgazdaságok, mivel az áfacsökkentés miatt belföldön is erősen nőtt a kere...
A tavalyi lehalászott mennyiségtől kismértékben elmaradó idei termelésre számít a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL). Várak...
Elkezdődött az őszi lehalászás időszaka a hazai halgazdaságokban. Az étkezési haltermelés 80 százalékát még mindig a ponty adja.
Halegészségügyi kiadvánnyal segítik az az évente mintegy 17 ezer tonna étkezési célú halat termelő hazai tógazdaság és az intenzív üzem mellett a horg...
Kevesebb halat termeltek idén, mivel a tógazdaságok megszenvedték az időjárás kiszámíthatatlanságát – mondta a Magyar Hírlapnak Lévai Ferenc, a Magyar...
Ami most történt az unióban, az túlzás nélkül forradalmi lépés – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakma...
A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) stratégiai együttműködési megállapodást kötött NAIK Halászati Kutatóintézetével – közö...
A Földművelésügyi Minisztérium (FM) szakmaközi szervezetként ismerte el a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezetet (MA-HAL) a halászat é...
A kormányzati szereplők, az országos érdekképviseletek és a civilek összefogásával és egyetértésével érhetők el eredmények a halágazatban Udvari Zsolt...
A január elsején bevezetett haláfamérséklés következményeként az ágazatban az előző év végén még tízszázalékos fogyasztásnövekedést jósoltak, ám volta...
Jelentős drágulás történt az utóbbi hónapokban a baromfipiacon: a tojás drasztikus áremelkedése mellett a csirkehúsért is többet kell fizetniük a vás...
A karácsonyi halvásárlást segítve a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MAHAL) létrehozott egy interaktív térképet, valamint egy cím...
Dinamikusan fejlődik a grillpiac Magyarországon, erre a trendre reagáltak a termelők is, hiszen a magyar piacon is megjelentek a grillezéshez használh...

Az Európai Unió előzetes megállapodást kötött a génszerkesztett növények szabályozásáról.
Az idei fokhagyma szezont változó kereskedelmi dinamika, egyenetlen kínálat és árnyomás jellemzi, amit legnagyobb mértékben a kínai fokhagyma befolyásol.
2025-ben a mezőgazdaság kibocsátása 4,4 ezer milliárd forint felett alakult, ez 6,2%-kal több az egy évvel korábbinál.
A forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz keretéből nyerték el.
Az elmúlt időszakban az intenzívebben terjedő gombakórokozók miatt minőségi problémákkal is számolni kell a kukoricatermesztésben.