Megalakult az intézet, ami nagy változásokat hozhat a magyar földeken
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Karcagon megalakította a Nemzeti Éghajlat- és Tájkutatási Központot.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Karcagon megalakította a Nemzeti Éghajlat- és Tájkutatási Központot.
Új összefüggést fedeztek fel a villámtevékenység és egy csendes-óceáni jelenség között.
Az egyetem az agrárinfrastruktúra fejlesztésére kapott jelentős, vissza nem térítendő támogatást.
Lezárult a pókfajokat és a biológiai sokféleséget vizsgáló citizen science kutatás első éve.
Az ökológiai gazdálkodást támogató alapképzést indít a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara.
A BLKI kutatói nemzetközi együttműködésben vizsgálták vízi ökoszisztémák átalakulását és regenerációs képességét biológiai inváziót követően.
2022 az ökológiai mezőgazdaságnak is komoly változásokat, eredményeket hozott el.
Milyen az igazán jó virágméz?
Korszerűsítették a MATE szarvasi, ceglédi és gödöllői kutatóhelyeit.
A kísérletnek komoly tudományos célja volt.
Közösen dolgoznak az élelmezés biztonságáért.
Több területen erősíthetik a magyar agrárérdekeket Georgiában.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Karcagi Kutatóintézete a felsőoktatási intézmény szerves részeként működik, tevékenységét az alkalmazo...
Hagyományt és modernséget ötvözve, megújult formában folytatja több évtizedes a hagyományokon alapuló, egyedülálló szakmai tevékenységét az Agrárközga...
Óriási változás.
A gödöllői kutatóintézetben jártunk
Spanyolországban 24 százalékkal nőtt a Marokkóból származó zöldség-gyümölcs import az első negyedévben.
Az Adriai-tengerben tartósan megtelepedett az ördögi tűzhal, ami jelentős ökológiai kockázatot jelent a helyi tengeri élővilágra.
Az aszály és a toxinok terjedése komoly kihívások elé állítja a hazai vadállományt.
A multifunkcionális gesztenyés helyreállítása a természetvédelmi értékek mellett további társadalmi és gazdasági előnyöket is nyújt.
Napos, száraz, meleg időjárás kedvez az érés fázisába lépett gabonáknak, a repcének és az érésben lévő gyümölcsöknek.