Együttműködés az élelmiszerbiztonság fejlesztéséért
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal. Fontos cél a közös kutatá...
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal. Fontos cél a közös kutatá...
Magas tápértékű biohaltakarmányt lehet előállítani a Balatonban tömegesen jelen lévő inváziós kagylófajokból állapították meg az Eötvös Loránd Kutatás...
Hét közös kutatás-fejlesztési projekt elindításáról döntött a Magyar-Thai Mezőgazdasági Munkacsoport hatodik ülése Thaiföldön. A Bognár Lajos helyette...
A tudomány mai állása alapján a töméses módszeren kívül nincs más elfogadott technológia a hízott liba- és kacsamáj előállítására. A kutatási projekt...
A fejést végzõ dolgozó szerepeA kutatók véleményeTöbb kutató az állománytej alacsonyabb sejtszámát tapasztalta azokban a tehenészetekben, ahol képzett...

Túlnyomóan borult, párás, egyes részeken tartósan ködös idő várható
A magyar piac árérzékeny, ezért idén is legfeljebb egy korlátozott mértékű, nagyjából 10 százalékos áremelkedést tartanak reálisnak a termelők.
Az amerikai nyérc gyors terjedése komoly ökológiai veszélyt jelent Magyarországon.
Egyiptomban az erős export mellett a szamóca feldolgozása is új területtel bővül.
A karácsonyi sütemények alapanyagainak árai idén mérsékeltebben emelkedtek, mint a korábbi években, de továbbra is jelentős kiadást jelentenek a háztartásoknak.