Megjelent a rendelet: a sajt és a kenyér sem lesz már ugyanaz
Ezentúl szigorúbban nézik, mit lehet trappistának és vadkovászos kenyérnek nevezni.
Ezentúl szigorúbban nézik, mit lehet trappistának és vadkovászos kenyérnek nevezni.
A kenyér készítése igazi gasztronómiai örömforrás, ugyanakkor élelmiszerbiztonsági és fenntarthatósági szempontból is odafigyelést igényel.
Nagyon nem mindegy, hogy miből és milyen eljárással készül a mindennapi kenyerünk.
Innovatív kovászolási technológián alapuló termékcsalád létrehozását tervezik Magyarországon.
A pékségek egyre szélesebb körben használják a kovászos technológiát, a termékválasztékot pedig a fogyasztói igényekhez alakítják.
Tizenegyedik alkalommal rendezte meg Kenyérversenyét a Pékszövetség.

Az EUDR változtatásának célja, hogy kiszámíthatóbbá és egyszerűbbé tegyék az alkalmazást, miközben az erdőirtás elleni küzdelem továbbra is központi cél.
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat.
A beruházások várható élénkülése, a stabilizálódó makrogazdasági háttér együttesen kedvező feltételeket teremthetnek a vállalatok számára.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.
Az Északi-középhegységben egyre gyakoribbá váltak a farkasészlelések, miután védett európai szürke farkasok telepedtek meg a régióban.