Erre használnak fel a magyarok több millió köbméter vizet: te hitted volna?
Az élelmiszeripar a gazdaság egyik legfontosabb ágazata, amely jelentős mértékben igénybe veszi a természetes erőforrásokat.
Az élelmiszeripar a gazdaság egyik legfontosabb ágazata, amely jelentős mértékben igénybe veszi a természetes erőforrásokat.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
Körülbelül 35-40 éve még nagy kuriózum volt hazánkban a banán, majd a téli időszakok rendszeresen kapható gyümölcsévé vált.
A tojás sokszor nem az íze miatt kell az ételekbe, hanem más tulajdonságai miatt: például mert remek kötőanyag.
Hiába a milliárdos állami támogatások és hitelek, a Kall Ingredients Kft. nem hozza a kívánt számokat.
Biztonságosak a magyar boltokban kapható burgonyák? Tesztelték a Nébih szakemberei a termékeket.
A drasztikus gabonadrágulás miatt rossz évet zárt a Kall és a Viresol.
Szükség van rájuk, de nem szabad túlzásba vinni a fogyasztásukat.
Gyümölcsbetakarítást segítő szolgáltatást fejlesztett az AgroFresh Solutions.
Az Opus Global Nyrt. érdekeltségében működő Viresol Kft. nyerte el 2019-ben az Év agrárberuházása díjat a Portfolio.hu által szervezett Agrárszektor K...
Állandó probléma a pontos időpont meghatározása.
Az alapanyagát itthon is gyárthatnánk
A gabona beltartalmát is befolyásolja a csapadékhiány.
Fokozatosan éri el csúcskapacitását a nemrég átadott keményítőgyár.
Az Opus Nyrt. tulajdonába kerül a visontai búzakeményítő üzem 51 százalékos, többségi tulajdonrésze, 26,7 milliárd forintos értéken számítva – olvasha...
VIRESOL néven működik tovább a búzafeldolgozásra létrehozott Visonta Projekt.

Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
A szarvasmarha ágazat termelői összesen 3,8 milliárd forintnyi hazai forrásból kapnak támogatást.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.