Ellenőrzést tartott a Nébih: mindenkit érint, ami ezekről a húsokról kiderült
Véget ért a Nébih által koordinált tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés.
Véget ért a Nébih által koordinált tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés.
A hatóság ellenőrei több mint 260 ellenőrzést tartottak élelmiszer-előállítóknál és alkoholos italt forgalmazóknál.
Az exportpiacok, köztük az európai muszlim vevők ellensúlyozzák a hazai visszaesést a Gallicoop vezérigazgatója szerint.
Nagy-Britannia állategészségügyi kockázatból fakadó import korlátozásokat vezetett be.
2023-ban a szalmonellózis továbbra is az egyik leggyakrabban jelentett zoonotikus betegség vol az EU-ban.
Az idei szilveszteri szezonra is széles virsli kínálattal várják a vásárlókat a magyar húsüzemek.
A fejlesztési programok biztosítják a magyar sertéságazat jövőjét a hazai és a nemzetközi piacokon.
Ezeket mindenkinek tudnia kell az állati eredetű élelmiszer Európai Unión belüli szállítása során.
Összesen 37 májkrémet vizsgáltak a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.
A magyar-szlovén agrár-külkereskedelmi forgalmunkban a kivitelünk 2023-ra meghaladta a 217 millió eurót.
Ahhoz, hogy bármely gulya egyedéből származó húskészítmény megkaphassa a "magyar szürkemarha hús” elnevezést, sok kritériumnak kell megfelelni.
A húsipar szereplőinek is alkalmazkodniuk kellett a megváltozó termelési, illetve fogyasztási körülményekhez.
Több szakmai szervezet is tiltakozik a laboratóriumi körülmények között előállított fehérjetermékek ellen.
Rendkívül népszerűek a gyorsfagyasztott, panírozott baromfihúsból készült termékek a magyarok körében.
A húsipar világszerte nem visszaszorulást, hanem növekedést mutat, annak ellenére, hogy egyre többen választják a húsmentes étrendet.
Májusban folytatódott a hagyma árának emelkedése a nagybani piacokon Ukrajnában.
Módosult az Közös Agrárpolitika magyar stratégiai tervének AKG ültetvényekkel kapcsolatos része.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Karcagon megalakította a Nemzeti Éghajlat- és Tájkutatási Központot.
Nem kellett sokat várni az első zivatarok kipattanására, már a déli harangszó előtt berobbant a légkör.
A csirkehús-behozatal 3%-kal 9 ezer tonnára, a pulykahúsé 44%-kal 465 tonnára csökkent, de a legtöbb baromfihús továbbra is Lengyelországból érkezett.