Mégis, mi folyik itt? Luxussá válhat sokak kedvenc itala
A narancslé ára az elmúlt időszakban jelentősen megemelkedett, nem csak Magyarországon, hanem világszerte.
A narancslé ára az elmúlt időszakban jelentősen megemelkedett, nem csak Magyarországon, hanem világszerte.
Sokféle növényi színanyagot használ az élelmiszeripar, és vannak érdekességek is.
Rengeteg élelmiszer címkéje változik meg hamarosan, új jelölések jönnek a méznél, a lekvároknál és a gyümölcsleveknél.
Ha az almalésűrítmény piacán a helyzet tovább forrósodik, felgyorsulhat az étkezési alma árának emelkedése is.
Évről-évre mindig felbukkannak olyan új alapanyagok, melyek ehetőek ugyan, ám forgalmazásuk még nincsenek szabályozva.
Az emberek nem igazán fogyasztanak Magyarországon bodzalevet, bodzalekvárt, hiába ismert.
Bár a WHO lehetségesen rákkeltőnek kategorizálja az aszpartámot, úgy tűnik, egyelőre pánikra nincs ok.
Friss meggyben és cseresznyében Magyarország az Európai Unió legnagyobb exportőre.
Új méhlegelőt avattak a Sió gyümölcslégyártó telephelyén.
Együttműködési megállapodást kötött a Sió és a méhészeti egyesület.
Tízből kilenc magyar komolyan aggódik a klímaváltozás miatt.
Iparialma-célültetvények létesítését szorgalmazzák a lengyel gyümölcslégyártók.
Fokozódik a baj a magyar gyümölcstermesztésben.
2021-től klímasemleges a SIÓ-Eckes.
Új helyzet, új megoldások a gyümölcslépiacon.
Aki tehette, a prémium termékek felé nyitott.
Új elemekkel bővült a kereskedelmi célú álltartó telepekre belépők kötelező nyilvántartása.
Szlovákiában komoly döntést hoztak a barnamedve-populáció szabályozására, miután több régióban jelentősen megnőtt a számuk.
Keddtől nedvesebb, labilisabb légtömegek érkeznek fölénk és beindul a zivatargyár.
Jelentős újításokkal készül az idei szezonra a Friss 0,0% márka, koffeines terméket dobnak a piacra.
A hazai gyümölcstermő területek jelentős részén súlyos, sok esetben 80-100%-os virág- és gyümölcskezdemény-károk keletkeztek.