Afrikai eredetű forróság közelít: itt 40 fok is lehet hétvégén
Hétvégén afrikai eredetű légtömeg árasztja el Nyugat-Európát, melyből mi kis kapunk egy adagot.
Hétvégén afrikai eredetű légtömeg árasztja el Nyugat-Európát, melyből mi kis kapunk egy adagot.
A legnagyobb gabonatermesztő régióban a tavaszi fagyok után most a magas hőmérséklet és a szárazság okoz problémát a földeken.
Kegyetlen nyár várhat ránk, fel kell készülni az extrém időjárásra Magyarországon is.
Az idei március rendkívül meleg időjárása súlyosan érinti nemcsak Európát, hanem az egész világot is.
A szakértők szerint az éghajlatváltozás egyértelműen szerepet játszik a helyzet súlyosbodásában.
Ukrajna: folytatódik a burgonya árának emelkedése
Az évek óta tartó területcsökkenés most stabilizálódni látszik 2800 hektár körül.
Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Magyarországra szerdára magas középhőmérséklet miatt.
Forrón indult a szeptember is, a legtöbb embernek már elege van a száraz, tikkasztó időjárásból.
Egy megyére másodfokú, négy megye kivételével pedig az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki keddre.
Felperzselte a Kárpát-medencét forró, száraz nyár, és ez az űrből is jól látszódott.
Visszamelegedett a Balaton a hétvégére. Gyenesdiásnál már 28 fokos hőmérsékletű a víz.
Öt megyére is másodfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra Magyarországon, többnél pedig elsőfokú van érvényben.
Figyelmeztetést adtak ki magas középhőmérséklet veszélye miatt Magyarországon szombatra.
2024 nyarán még azok a növények is kiszáradtak, amelyekről azt hittük, mindent kibírnak.
Veszélyben a helyiek - a jelenlegi helyzetben szinte biztosra vehető az is, hogy a sóbánya megsemmisül.
Míg az automatizálás a gyártás folyamatát segítette, az AI a stratégiát teszi hatékonyabbá, a jövő előrejelzését ígéri az élelmiszeriparnak is.
Kertészeti és jogi szempontból is sok bosszúságot rejthet magában, ha a szomszéd túlságosan agresszíven terjedő növényt ültet.
A nyárlőrinci tutajos laktató és finom étel, bográcsban pofonegyszerű elkészíteni hétköznapi hozzávalókból.
Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rost- és fehérjekomponensekkel gazdagított húskészítmények kidolgozását valósították meg.