Omega-3 zsírsavforrások előnyei gyakorlati megközelítésben – Tenyészsertések és malacok (x)
Az omega-3 (n-3) zsírsavak több tekintetben is pozitív hatással vannak a gazdasági haszonállatok teljesítményére és természetesen a humán fogyasztók e...
Az omega-3 (n-3) zsírsavak több tekintetben is pozitív hatással vannak a gazdasági haszonállatok teljesítményére és természetesen a humán fogyasztók e...
Az előző lapszámban az omega-3 zsírsavak tenyészkocák és malacaik teljesítménymutatóira gyakorolt hatásait mutattuk be. Ebben a számban szeretnénk bet...
Az emlős állatok szervezete kb. 30–40 billió sejtből áll. A sejtek felépítésében nagyon fontos szerepe van a zsírszerű anyagoknak (lipideknek), melyek...
Napjainkban a zsírsavak az érdeklődés középpontjába kerültek, ami összefüggésben áll a szervezetben betöltött szerepükkel. Különösen igaz ez a többszö...
A többszörösen telítetlen zsírsavakkal (PUFAs – poly-unsaturated-fatty-acids) már régóta foglalkozik a tudományos kutatás és a gyakorlati takarmányozá...
A többszörösen telítetlen zsírsavakkal (PUFAs – poly-unsaturated-fatty-acids) már régóta foglalkozik a tudományos kutatás és a gyakorlati takarmányozá...
A humán táplálkozásban, különösen az elmúlt idõszakban, a táplálkozástudományban bekövetkezett koncepcióváltás eredményeként, az úgynevezett funkcioná...
A KAP ST AKG esetében figyelni kell arra, hogy bizonyos területeket megfelelően válasszunk el egymástól.
Több mint 20 százalékkal alacsonyabbak az európai almakészletek a tavalyinál a WAPA adatai szerint.
A felmelegedő időjárás miatt egyszerre nagy mennyiségű áru ömlött a piacokra, és sok a nagy méretű, nehezen eladható dinnye is.
A mikroműanyagok jelenléte ma már világszerte bizonyított minden környezeti elemben.
Az elmúlt napokban három kígyómarást kezeltek az isztriai orvosok, ami rendkívül szokatlan ilyen rövid időszak alatt.