Kiderült az igazság az itthon kapható májkrémekről: te gondoltad volna?
Összesen 37 májkrémet vizsgáltak a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.
Összesen 37 májkrémet vizsgáltak a Szupermenta programban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.
A csicseriborsó kiváló szárazságtűrő képessége és magas fehérjetartalma révén fenntartható alternatívát kínálhat az élelmezésbiztonság megteremtéséhez.
A tojás sokszor nem az íze miatt kell az ételekbe, hanem más tulajdonságai miatt: például mert remek kötőanyag.
Egyre népszerűbb Magyarországon a csicseriborsó, ahogy a belőle készült szendvicskrém, a humusz is.
A magyarok étrendjükben nem fektetnek kellő hangsúlyt a növényi élelmiszerek fogyasztására.
Mára a vegán életmód körül többmilliárdos iparág alakult ki az agráriumban, de mit tudnak ezek a termékek?
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta a tartós élelmiszerek piacán végzett gyorsított ágazati vizsgálatát, és ennek alapján hat javaslatot fogalmaz...
A "műhús" a jövő étele, vagy csak átverés?
Borsó, bab és társaik.
Quinoa, kamut és társaik
Gyorsítják a növénynemesítést.
Magyar nyelvű infógrafika és összefoglaló is elérhető már a FAO központi oldalán.
Egyre nagyobb teret nyer a mentes termékek piaca, de a szegmensen belül rengeteg még a tévhit és félretájékoztatás.
Látványos peremfelhővel érkezett meg a zivatar Szlovénia felől, van, ahol már felhőszakadás zúdult.
Május elején rendezték meg az FAO Európai Ragadós Száj- és Körömfájás Bizottságának közgyűlését.
A Copa-Cogeca uniós termelői szervezet és 70 európai agrár-érdekképviselet tiltakozott az uniós agrárforrások elvonása ellen.
Bőven vannak még tartalékok az élelmiszergazdaság digitalizációjában, de nem egyszerű az átállás.