Sokan készítenek otthon lekvárt, de erre nem figyelnek: itt rontják el
Ahhoz hogy ne romoljanak meg, és biztonsággal elálljanak sokáig, fontos megérteni a forralás, fertőtlenítés, és dunsztolás szerepét.
Ahhoz hogy ne romoljanak meg, és biztonsággal elálljanak sokáig, fontos megérteni a forralás, fertőtlenítés, és dunsztolás szerepét.
Legyen szó befőzésről, aszalásról vagy fagyasztásról, a helyes módszerek alkalmazása elengedhetetlen az élelmiszerbiztonság és a minőség megőrzése érdekében.
Az otthoni tartósításkor többféle módszer is alkalmazható, viszont, ha az üveg tartalmán romlásra utaló jeleket tapasztalunk, semmiképpen ne fogyasszuk el!
A legnagyobb kereskedelmi márkák találkoznak Amszterdamban, megnyílt a PLMA, 20 kiállító van jelen a magyar közösségi standon.
Most van a szezonja a baracknak paradicsomnak, szilvának, paprikának és még megannyi finomságnak, amit jól lehet tartósítani.
Hasznos dolog ismerni azt, hogy melyik élelmiszert hogyan és hol érdemes tárolni.
Beindult a meggy szezonja Magyarországon, de nem kell mindenáron a piacon, illetve a boltokban megvenni a gyümölcsöt.
Minden eddiginél nagyobb standdal vesz részt az Agrármarketing Centrum a Kereskedelmi Márkák Kiállításán Amszterdamban.
Jól halad a szatmári szilvatermés betakarítása és feldolgozása.
Bár csökkent a tavalyi évhez képest az import, még így is rengeteg van belőle.
Felemás hírek érkeztek a magyar meggyről.
Idén is megrendezték a már hagyományosnak tekinthető feldolgozott gyümölcsök érzékszervi bírálata a NAIK Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutatóinté...
Vannak tipikus ivólének vagy lekvárnak érlelődő gyümölcsök - a szilva nem az.
Meg is van az idei reális meggyár: kilónként 150-160 forint.
Ennek azonban vége! Nemsokára jön a nemzeti meggyprogram.

Az elmúlt időszakban az intenzívebben terjedő gombakórokozók miatt minőségi problémákkal is számolni kell a kukoricatermesztésben.
Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, időszakos vékonyodás, szakadás egyre inkább csak északkeleten fordulhat elő
A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.