ÖMKi: egyes ősgabonáknak kiemelkedő a beltartalmi értékük
Valamint könnyebben tolerálják őket az ételérzékeny fogyasztók – hangsúlyozzák az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) közleményében.
Valamint könnyebben tolerálják őket az ételérzékeny fogyasztók – hangsúlyozzák az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) közleményében.
Az egészséges élelmiszerek fogyasztására, az élelmiszerbiztonság megőrzésére és a helyi bioélelmiszerekre hívja fel a figyelmet az Ökológiai Mezőgazda...
Többéves ősgabona fajta kísérleteink eredményeként, révbe ért az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) egy újabb termékfejlesztési projektje, é...
A kenyérforradalom csendes nagyágyúi, az alakor, a tönke és a tönköly újrafelfedezése lehet a 21. század egyik hazai gasztronómiai sikertörténete.

Szlovákiában kritikus mértékben csökkent a barnamedve-állomány, miközben a medvetámadások száma növekedett.
Az EUDR változtatásának célja, hogy kiszámíthatóbbá és egyszerűbbé tegyék az alkalmazást, miközben az erdőirtás elleni küzdelem továbbra is központi cél.
Az ünnepi időszak közeledtével egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat.
A beruházások várható élénkülése, a stabilizálódó makrogazdasági háttér együttesen kedvező feltételeket teremthetnek a vállalatok számára.
Az Alapvetés podcast eheti különkiadásában az ágazat fontos szereplői értékelték a 2025-ös év kihívásait.