Megdöbbentő, ami 2050-ben várhat ránk: még van időnk felkészülni
Az erőfeszítések az élelmiszer-termelésből, -veszteségből és -fogyasztásból származó kibocsátások csökkentésére nem haladnak a megfelelő ütemben.
Az erőfeszítések az élelmiszer-termelésből, -veszteségből és -fogyasztásból származó kibocsátások csökkentésére nem haladnak a megfelelő ütemben.
Magyar résztvevőkkel indult az élelmiszerpazarlás elleni FoodwaStop COST projekt.
Rengeteg friss gyümölcs, zöldség, valamint kenyér és tejtermék végzi a kukában hazánkban.
Étel. Megtermeljük, leraratjuk, feldolgozzuk, csomagoljuk, szállítjuk, szétosztjuk, adjuk-vesszük, elkészítjük, hogy aztán kidobjuk.
Ez durva lesz!
Félmillió ember teljes élelmezését pazaroljuk el minden évben.
Új becslési módszerrel sikerült pontosítani a számokon.
Az élelmiszer-feldolgozók nem igazán tekintik súlyos problémának a tevékenységük során képződő veszteségeket/hulladékokat – derül ki az AKI legfrisseb...
A klímaváltozás következményeit, az élelmezés-biztonság kérdéseit és az élelmiszerveszteséget nevezte a XXI. század legjelentősebb kihívásainak Nagy I...

Az elmúlt időszakban az intenzívebben terjedő gombakórokozók miatt minőségi problémákkal is számolni kell a kukoricatermesztésben.
Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, időszakos vékonyodás, szakadás egyre inkább csak északkeleten fordulhat elő
A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.