Megdöbbentő, ami 2050-ben várhat ránk: még van időnk felkészülni
Az erőfeszítések az élelmiszer-termelésből, -veszteségből és -fogyasztásból származó kibocsátások csökkentésére nem haladnak a megfelelő ütemben.
Az erőfeszítések az élelmiszer-termelésből, -veszteségből és -fogyasztásból származó kibocsátások csökkentésére nem haladnak a megfelelő ütemben.
Magyar résztvevőkkel indult az élelmiszerpazarlás elleni FoodwaStop COST projekt.
Rengeteg friss gyümölcs, zöldség, valamint kenyér és tejtermék végzi a kukában hazánkban.
Étel. Megtermeljük, leraratjuk, feldolgozzuk, csomagoljuk, szállítjuk, szétosztjuk, adjuk-vesszük, elkészítjük, hogy aztán kidobjuk.
Ez durva lesz!
Félmillió ember teljes élelmezését pazaroljuk el minden évben.
Új becslési módszerrel sikerült pontosítani a számokon.
Az élelmiszer-feldolgozók nem igazán tekintik súlyos problémának a tevékenységük során képződő veszteségeket/hulladékokat – derül ki az AKI legfrisseb...
A klímaváltozás következményeit, az élelmezés-biztonság kérdéseit és az élelmiszerveszteséget nevezte a XXI. század legjelentősebb kihívásainak Nagy I...

A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.
Hidegpárna uralja hazánk időjárását, így a legtöbb helyen marad a szürke idő továbbra is.
Hidegleszakadás zajlik hazánktól keletre, itthon viszont továbbra sincs nyoma a télnek.
Kritériumokat elérő (nagy területen tartósan sűrű) köd valószínű szombaton a Dunántúlon.