Egyre több ilyen élelmiszer van a magyar boltokban: te észrevetted?
Egyre több fogyasztónak segít a tudatos választásban a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy.
Egyre több fogyasztónak segít a tudatos választásban a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy.
Ezentúl szigorúbban nézik, mit lehet trappistának és vadkovászos kenyérnek nevezni.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület idén is kiválasztotta Magyarország legminőségibb alapanyagait.
A két piaci szereplő azt is elárulta, mekkora üzletet jelent a magyar szereplőknek a speciális igények kiszolgálása.
Újszerű digitalizációs megoldások és kedvező táplálkozás-élettani hatású tejtermékek fejlesztését tűzte ki célul egy közös projekt.
A minőség és az ár alapján választanak a húsvéti édességek közül a magyar vásárlók.
A gyümölcstermesztésben az egyik legnagyobb kockázati tényező a tavaszi fagyokban keresendő.
Csökkenő árak, túlkínálat jellemző a sárgarépa piacára a lengyeleknél március közepén.
Az élelmiszerek csomagolásán megtaláljuk, hogy azok meddig fogyaszthatók, ám helytelen tárolással ez az időtartam lerövidülhet.
Az idei szilveszteri szezonra is széles virsli kínálattal várják a vásárlókat a magyar húsüzemek.
Az élelmiszerboltok tejtermékrészlegeit és raktárait vizsgálták a Szupermenta munkatársai.
Rendkívül népszerűek a gyorsfagyasztott, panírozott baromfihúsból készült termékek a magyarok körében.
A vizsgálatok során mindössze 51 kg terméket vontak ki a forgalomból, és 2 esetben indítottak eljárást.
Ha bemegyünk egy boltba, rengeteg a külföldről érkező termék, a hazai áruk jelentős polcveszteséget szenvedtek el az elmúlt időben.
Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés.
Egyre több hazai élelmiszer rendelkezik a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjeggyel.
Eddig nem vizsgált vegyületek oldódhatnak ki az újrahasznosított csomagolóanyagokból az élelmiszerekbe.
Túl alacsonyak voltak az élelmiszerárak az elmúlt 20-30 évben Magyarországon, emellett több gond is felmerült az ágazatban.
Egyre komolyabb hatással van az éghajlatváltozás a spanyol görög- és sárgadinnye ágazatra.

A napokban kihirdetett törvénymódosítás több, a vadgazdálkodással foglalkozó jogszabályt is érintett.
A zöldségfélék termőterülete 2025-ben 44,2 ezer hektárra csökkent, ami 7,2 százalékos visszaesést jelentett egy év alatt, két év alatt pedig közel 50 százalékos csökkenést.
A szálló por miatt egészségtelenné vált a levegő minősége az ország keleti részén.
Szakértők szerint Brazília 2025-ben a világ harmadik legnagyobb sertéshús-exportőrévé válhat.
A közeljövőben jelentősen át fog alakulni az uniós zöldségek és gyümölcsök piaca.