Változás jöhet a tejtermékeknél Magyarországon: ezt jó, ha mindenki tudja
Már véleményezhető az Élelmiszerkönyv tejtermékekre vonatkozó előírásának módosításáról szóló rendelet tervezete.
Már véleményezhető az Élelmiszerkönyv tejtermékekre vonatkozó előírásának módosításáról szóló rendelet tervezete.
Október 18-ig lehet véleményezni a Magyar Élelmiszerkönyv száraztésztákról szóló előírásnak jogszabálytervezetét.
Ezentúl szigorúbban nézik, mit lehet trappistának és vadkovászos kenyérnek nevezni.
Nagyon nem mindegy, hogy miből és milyen eljárással készül a mindennapi kenyerünk.
Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyar Élelmiszerkönyv tejtermékekről szóló előírásainak módosítása.
Megjelent az Élelmiszerkönyv extrakciós oldószerekről szóló előírásának módosítása, most te is elmondhatod véleményed!
Idén sem maradhat le a szilveszteri menüről az év vége sztárélelmiszere, a virsli.
Kedd késő este felkerült a Parlament honlapjára az egyes adótörvények módosításáról szóló tervezet.
A lakosság 95 százaléka rendszeresen fogyaszt virslit, negyedük még sincs tisztában azzal, hogy miből készül.
Több ezer éves története van a hagyományos sörfőzésnek – jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga, a modern magyar sörgyártás elindulásának 175. évfordulój...
A „virsli” tartalmát Magyarországon az Élelmiszerkönyv szabályozza, aminek a tartalma a leírástól eltér, az nem nevezhető virslinek.
Brutális, ami a tejtermékek árával történik, de meddig tarthat még az áremelkedés?
A Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) rövidesen kibővülhet egy új fejezettel, szabályozva a hazai tejipar egyik meghatározó termékét, a Trappista sajtot.
Stratégiai kérdéssé kellene válnia Magyarország élelmiszer-ellátásának.
Javítanák a hazai méz piaci pozícióját.
Új rendelet, új tartalom és új összetételű bizottságok születnek az év végén
Megalakult az agrárkamara élelmiszer-feldolgozási osztálya.
Módosították a Magyar Élelmiszerkönyvet.
A Földművelésügyi Minisztérium 2016. december 19-én módosította a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló rendeletet, amely által megújult...

Az idei fokhagyma szezont változó kereskedelmi dinamika, egyenetlen kínálat és árnyomás jellemzi, amit legnagyobb mértékben a kínai fokhagyma befolyásol.
2025-ben a mezőgazdaság kibocsátása 4,4 ezer milliárd forint felett alakult, ez 6,2%-kal több az egy évvel korábbinál.
A forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Plusz keretéből nyerték el.
Az elmúlt időszakban az intenzívebben terjedő gombakórokozók miatt minőségi problémákkal is számolni kell a kukoricatermesztésben.
Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, időszakos vékonyodás, szakadás egyre inkább csak északkeleten fordulhat elő