Változás jöhet a pékáruknál Magyarországon: ezt jó, ha mindenki tudja
Már véleményezhető a Magyar Élelmiszerkönyv malomipari termékekre vonatkozó előírásainak módosításáról szóló rendelet tervezete.
Már véleményezhető a Magyar Élelmiszerkönyv malomipari termékekre vonatkozó előírásainak módosításáról szóló rendelet tervezete.
Már véleményezhető az Élelmiszerkönyv tejtermékekre vonatkozó előírásának módosításáról szóló rendelet tervezete.
Október 18-ig lehet véleményezni a Magyar Élelmiszerkönyv száraztésztákról szóló előírásnak jogszabálytervezetét.
Ezentúl szigorúbban nézik, mit lehet trappistának és vadkovászos kenyérnek nevezni.
Nagyon nem mindegy, hogy miből és milyen eljárással készül a mindennapi kenyerünk.
Megjelent a Magyar Közlönyben a Magyar Élelmiszerkönyv tejtermékekről szóló előírásainak módosítása.
Megjelent az Élelmiszerkönyv extrakciós oldószerekről szóló előírásának módosítása, most te is elmondhatod véleményed!
Idén sem maradhat le a szilveszteri menüről az év vége sztárélelmiszere, a virsli.
Kedd késő este felkerült a Parlament honlapjára az egyes adótörvények módosításáról szóló tervezet.
A lakosság 95 százaléka rendszeresen fogyaszt virslit, negyedük még sincs tisztában azzal, hogy miből készül.
Több ezer éves története van a hagyományos sörfőzésnek – jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga, a modern magyar sörgyártás elindulásának 175. évfordulój...
A „virsli” tartalmát Magyarországon az Élelmiszerkönyv szabályozza, aminek a tartalma a leírástól eltér, az nem nevezhető virslinek.
Brutális, ami a tejtermékek árával történik, de meddig tarthat még az áremelkedés?
A Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) rövidesen kibővülhet egy új fejezettel, szabályozva a hazai tejipar egyik meghatározó termékét, a Trappista sajtot.
Stratégiai kérdéssé kellene válnia Magyarország élelmiszer-ellátásának.
Javítanák a hazai méz piaci pozícióját.
Új rendelet, új tartalom és új összetételű bizottságok születnek az év végén
Megalakult az agrárkamara élelmiszer-feldolgozási osztálya.
Módosították a Magyar Élelmiszerkönyvet.

Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
A szarvasmarha ágazat termelői összesen 3,8 milliárd forintnyi hazai forrásból kapnak támogatást.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.