Igazi horror: hátborzongató dolgokat talált a hatóság a húsüzemekben
Gyrosnyárs alapanyagot és gyrosnyársat is előállító üzemeket ellenőrzött a Nébih.
Gyrosnyárs alapanyagot és gyrosnyársat is előállító üzemeket ellenőrzött a Nébih.
Az amerikai elnök visszavonta a vámokat egy sor élelmiszer esetében, Indiában máris az előnyökről beszélnek az exportőrök.
Magyarországon is megjelent a digitalizáció új szintje: a mesterséges intelligencia nem csak lát, hanem ért is.
Gyakorlati útmutatót adott ki a füstaromák kivezetésével kapcsolatban az Európai Bizottság.
Komoly növekedés mehet végbe a következő évtizedben az állattenyésztésben és az állati termékek fogyasztásában.
Jelenleg az éghajlatváltozás jelenti az egyik legnagyobb kockázatot az élelmezésbiztonságra.
A rövid ellátási láncok megerősítése révén versenyképesebbek lehetnek az élelmiszert előállító kistermelők.
Kistermelő tevékenységét függesztette fel Csemőn a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Gyuricza Csaba: Világossá vált, hogy a korábbi fejlődési pálya újragondolására van szükség.
A Bizottság rendeletben módosította a cellulózalapú élelmiszer-adalékanyagok felhasználásának szabályait.
Már véleményezhető a kis mennyiségű, helyi élelmiszer-előállítási feltételek módosításáról szóló rendelet tervezete.
A nyers tejnek számos eljáráson kell átesnie, mire vajként az asztalunkra kerülhet.
2025 elején kezdheti meg a működését a Cargill negyedik innovációs központja Ázsiában.
A digitalizáció a következő időszakban alapjaiban fogja megváltoztatni a magyar mezőgazdaságot.
A világ legnagyobb és legmodernebb 3D-s élelmiszer-nyomtató üzeme nyílt meg Bécsben.
Az akció során mindössze 6 esetben indult eljárás, összesen mintegy egymillió forint értékben szabott ki bírságot a hatóság.
Elkészült az az újféle, szén-dioxidból előállított vaj, amit Bill Gates is támogat.
Hamarosan módosulnak a borkősavra és a tartarátokra vonatkozó határértékek az EU-ban.
Új élelmiszer-biztonsági törvényt fogadtak el Kínában, de kérdéses, be fogja-e tudni váltani a hozzá fűzött reményeket.

A szereplők szerint a magyar búza megítélése romlott az elmúlt években, és a hazai termés jelentős része ma már csak a kommersz kategóriában versenyképes a külpiacokon.
Az ENSZ 2026-ot a legelőknek és a pásztoroknak és az ő kiemelt szerepüknek dedikálja.
Az ÖMKi aktuális kísérleti eredményeik alátámasztják a csökkentett művelésen alapuló ökológiai mezőgazdaság előnyeit.
Csak az integrált, tudásalapú, helyspecifikus tápanyag-utánpótlás jelenthet valódi kiutat a piacot jellemző bizonytalanságból.
A magyarok nem lelkesednek a változásért és nincs igazi kapcsolat a kutatók és a gyakorlat között sem.