Ezek most Magyarország csúcsételei: itt a friss lista
A Magyar Gasztronómiai Egyesület idén is kiválasztotta Magyarország legminőségibb alapanyagait.
A Magyar Gasztronómiai Egyesület idén is kiválasztotta Magyarország legminőségibb alapanyagait.
Igazi fejtörést okozhat az ünnepi menü, ha az egész család összejön a hagyománytisztelő nagymamától a vegán tinédzserig.
A magyar fiatalok nyitottak a rovarfogyasztásra, csak az étel ne hasonlítson az eredeti állapotára.
Egyre nagyobb érdeklődés övezi az úgynevezett értéknövelő újrahasznosítással készülő élelmiszereket.
Új stratégiát hirdetett meg a Danone, a tudatos táplálkozásra helyeznék a hangsúlyt.
A FAO élelmiszerár-index februárban átlagosan 0,7%-kal zárt alacsonyabban januárhoz képest és 10,5%-kal alacsonyabban az egy évvel ezelőtti mutatóhoz képest.
Januárban ismét csökkent a FAO élelmiszerár-indexe, élen a búza és a kukorica árakkal.
Csökkenéssel zárta az évet a nemzetközi élelmiszerár-index, a FAO mutatója közel 10%-kal maradt el az egy évvel korábbi szinttől.
Az agrárközgazdász szerint a jövőben nem fog csökkenni sem a sertéshús, sem pedig a csirkehús ára a magyar boltokban.
A grillezés mostanra már megelőzte a szalonnasütést és a bográcsozást is a magyarok körében.
Bezuhantak az élelmiszer-alapanyagárak a globális piacon, a 2023-as előrejelzések jó szezont ígérnek a gabonák esetében.
Most kiderül, bekerülhetnek-e titokban a rovarok az élelmiszerek összetevői közé!
Drága lesz idén a karácsony egyik hagyományos édessége, függetlenül attól, boltban vesszük-e, vagy magunk készítjük.
Stratégiai együttműködést kötött a Széchenyi István Egyetem és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
A Matusz-Vad Zrt. a jövőben friss halat is fog forgalmazni a HoReCa-szektor számára.
Már öt hónapja tart a lejtmenet a globális élelmiszeráraknál, miután augusztusban is alacsonyabban cserélt gazdát a legtöbb élelmiszer-alapanyag a nem...
Már ötödik hónapja tart az élelmiszerár-csökkenés a globális piacokon a FAO adatai szerint.
A kedvezőtlen időjárás Ázsia rizstermesztő országaiban azzal fenyeget, hogy csökken a világ legfontosabb élelmiszer-alapanyagának termelése, ami még j...
De ne legyen korai az öröm!

Az olajbogyó útja a fától az asztalig több kémiai folyamaton megy keresztül, amelyek során az eredetileg keserű termés fogyaszthatóvá válik.
A szarvasmarha ágazat termelői összesen 3,8 milliárd forintnyi hazai forrásból kapnak támogatást.
A legfrissebb jelentés szerint 2025-ben felélénkült a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon.
A kártevők mellett újonnan megjelenő gyomfajok, a gyomirtási technológiák folyamatos változása és a mikotoxin-szennyezés is nehezíti a kukoricatermesztést.
A fagy- és aszálykár, valamint a sertéspiaci túlkínálat ellensúlyozása érdekében újabb eszközzel segítik a gazdálkodókat.