KITE Napok Hódmezővásárhelyen – Fókuszban a digitális átállás (x)

Agro Napló
2022. május 5-6-án rendezték a Hódmezővásárhelyi KITE Napokat a Kutasi úti alközpontban. A kiállítás fókusza arra irányult, hogy miben tudnak segíteni partnereiknek a digitális átállás pályázat megvalósítási időszakában. A rendezvényen egy ünnepélyes gépátadásra is sor került.
Fotó: KITE

Az első napon egy bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóra is sor került, melyen Kiss Sándor a KITE Zrt. gépkereskedelmi üzletágának kereskedelmi igazgató-helyettese vezette körbe a megjelenteket.

Fotó: KITE

„A COVID-19 utóhatása és a szomszédunkban kialakult háború a beszállítói láncokban további fennakadásokat okoznak, melynek hatása napjainkban is folyamatosan érezhető. Ezek következményei a megnyúlt szállítási határidők, melyek akár a megszokott idő többszörösei is lehetnek. Az alapanyag-, energia-, humán jellegű és szállítási költségek növekedése beépül a gyártók áraiba, melyeknek egyenes következménye a folyamatos áremelés.

Az árfolyamváltozások és a finanszírozási költségek is ugyanezt az irányt erősítik egyidejűleg. Ezeknek a hatásoknak a csökkentésére a KITE Zrt. komplexitása, stabilitása és megbízhatósága tud választ adni, mely lehetővé teszi az előre készletezést és a korai nagy volumenű előrendelést, mellyel csökken a szállítási határidők hossza. Mindemellé jobb árak párosulnak, és ez a „Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása” pályázattal kapcsolatos beruházás esetén korábbi megvalósítást tesz lehetővé a gazdálkodóknak. A KITE Hiteliroda saját egyedi megoldásokkal várja a beruházni szándékozókat, kedvezőbb finanszírozási feltételt biztosítva” – nyilatkozta Kiss Sándor, a rendezvényről szóló bemutatón a sajtó megjelent tagjai számára.

A sajtótájékoztató egy ünnepélyes gépátadással ért véget, melynek keretében a Gorzsai Zrt. vezetője, Gyapjas Károly átvette a gazdaság 35. John Deere gépének, egy S790-es kombájnnak a kulcsait. A betakarító gép az állatállomány takarmánytermelésének feladataiban teljesít majd és a silókukorica learatásában játszik szerepet.

Gyapjas Károly

A John Deere S790 kombájnról:

A John Deere S790 kombájn a John Deere és egyben a KITE Zrt. betakarítógép-portfóliójának kiemelkedő teljesítményű (motorteljesítmény: 460kW/625Le) és partnereink körében az egyik legkedveltebb tagja.

A John Deere S790 kombájn egyrotoros, illetve tisztán rotoros technológiával rendelkezik, vagyis a gépben egy darab hosszanti rotorban történik mind a cséplés, mind a leválasztás.

Ennek köszönhetően szemtörésmentesen, mégis kiváló tisztasággal képes elvégezni a magok cséplését és leválasztását.

Ebben a típusban minden olyan betakarítástechnológiai megoldás megtalálható, ami jelen pillanatban a John Deere rendelkezésére áll.

A mechanikai és teljesítménybeli fejlesztéseken felül fontos megemlítenünk azokat a fejlett, gépkezelőt segítő telematikai és gépautomatizálási rendszereket, amelyek a gép teljesítményének és a napjainkban egyre nagyobb kihívást jelentő, emberi erőforrás kihasználásának hatékonyságát segítik elő, és amelyekben a John Deere mindig is úttörő szerepet töltött be.

 

A gépkiállítás mellett speciális szakmai kiegészítő rendezvényekkel is szolgáltak a partnereknek a komplex megoldásokat nyújtó Precíziós Gazdálkodási Rendszerüket tárták a nagyközönség elé egy bemutató keretében, illetve alkatrészes és szervizes after-sales prezentációt is tartottak.

Válogatás a gépbemutató legérdekesebb gépeiből:

John Deere W650 kombájn (vágóasztallal)

A John Deere W650 kombájn a KITE Zrt. hagyományos, szalmarázó ládás kombájnjainak csoportjába tartozik.

A kiváló cséplési hatékonyság kiemelkedő szalmaminőséggel párosul, így az állattartással is foglalkozó gazdaságok egyik legkeresettebb modellje.

Ez a gép is felszerelhető a John Deere által fejlesztett telematikai rendszerek legfontosabbaival. (rendelkezik többek között: lézeres kalászvisszahordó-ellenőrzéssel, hozam-, és szemnedvességmérő szenzorokkal, automata kormányzás funkcióval).

Kombájnportfóliónknak ez a tagja is teljes mértékben eleget tud tenni a „Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések” című támogatás kritériumainak.

John Deere V451 bálázó

A V400G és V400M sorozatú bálázók a száraz, könnyen csúszó anyagok, mint a szalma és a széna bálázására készültek. A korábbi típusokhoz képest (JD 800 sorozat) az új fejlesztésű bálázók előnye a nagyobb bálatömörség a mechanikusan zárható bálakamraajtónak köszönhetően, illetve a jobb anyagtovábbítást lehetővé tevő integrált csigás rotor, valamint a hosszabb élettartamra tervezett, nagyobb átmérőjű és jobb tömítettséggel rendelkező csapágyazás. Így nagyobb teljesítményt és megbízhatóságot ötvözhetünk a hosszabb élettartammal leendő bálázónknál. A vezérelt ujjas, nagy kapacitású, széles rendfelszedő minden körülmény között tökéletes, elhagyásmentes felszedést biztosít. A rendfelszedőtől a termény az integrált csigás anyagtovábbítón vagy elődarabolón keresztül jut a bálakamrába. A szabadalommal védett integrált csigás rotor nagyobb mennyiségű anyag továbbítását és feltekeredés-mentes üzemeltetést kínál. A bálakamra nagy belépő keresztmetszete a piacon egyedülálló módon biztosítja a kamra tökéletes anyagellátását. A bálakamrában hosszú élettartamú, kimagasló szakítószilárdságú gumi és nylon/ poliészter rétegből álló 6 darab heveder képezi a bálát. A John Deere hevederes bálázóinak jellemzője a lágy bálamag (SoftCore) készítésének lehetősége. Különösen előnyös, ha egy jól átszellőző, de keményebb héjjal rendelkező bálát szeretnénk készíteni. A monitoron előre beállított átmérő elérésekor a rendszer visszaállítja a teljes feszítést. Ön könnyen beállíthatja a lágy bálamag átmérőjének nagyságát tetszés szerint. A John Deere bálázóktól eddig megszokott CoverEdge bálaszél kötözési technológia alapfelszereltség, aminek köszönhetően a „vállas" bála már a múlté.

John Deere 740A 9M ISOBUS vetőgép

A John Deere 740A gabonavetőgép kialakítása révén eltérő viszonyok között is pontos vetést és egyenletesen kelő növényállományt biztosít, akár csökkentett menetszámú talajművelés esetén is. A nagy munkaszélesség és a nagy munkasebesség magas termelékenységet eredményez (100 ha/nap 9 m-es változat esetén), biztosítva a vetésre rendelkezésre álló szűk optimális időintervallum maximális kihasználását.

A John Deere sűrűsoros vetőgépe ideális a közepes és nagy gazdaságok számára. Nagy teljesítményű, mechanikus magadagolású és pneumatikus magtovábbítású, vontatott pneumatikus sorvetőgép. A vetőgép kialakítása lehetővé teszi a nagy, 12-15 km/h munkasebességgel történő munkavégzést. A vetést mélységhatároló kerékkel ellátott, sárkaparóval felszerelt kettős tárcsás nyitócsoroszlyák végzik, melyek aktív talajnyomása hidraulikusan állítható (max. talajnyomás 50 kg/vetőelem). A maglehelyezés pontossága, valamint az állítható talajnyomás nehéz és változó talajviszonyok között történő, hagyományos és csökkentett menetszámú előkészítés után végzett vetésre egyaránt alkalmassá teszik a gépet. A 3 m szállítási szélesség, a közúti világítás és a pneumatikus fékberendezés lehetővé teszik az akadálytalan közlekedést a közúton is.

A John Deere 740A és 750A vetőgépek egyedülálló teljesítményében rejlő előnyök teljes kihasználásához nyújtanak segítséget a John Deere intelligens rendszerei. Akár precíziós nyomkövetést, ISOBUS vezérlést, vagy dokumentálást akar végezni, a GreenStar közös Komponensek lehetővé teszik bármelyik alkalmazást.

John Deere 8500 önjáró szecskázó

A John Deere önjáró silózói évről évre egyre nagyobb teret hódítanak a piacon.

Kiemelkedő szemroppantó hatékonyságuknak (amiről az akár négyféle, a partner igényei szerint, tetszőlegesen választható szemroppantó gondoskodik), valamint az egyenletes szecskahosszúságnak köszönhetően egyre több elégedett gazdaságot tudhatunk a partnereink között.

A motor hosszirányú elhelyezése számos előnyt nyújt. A kis sebesség miatt az önjáró szecskázók nem képesek kihasználni a gépjárművekre jellemző menetszél hűtő hatását, ezért annak biztosítására, hogy a motor optimális hőmérsékleten működjön, elengedhetetlen fontosságú a hatékony hűtés. A hosszirányú elrendezéssel a motorblokk nagyobb felülete néz a gép oldalai felé, nem takarva más részegységektől. A hűvös levegő a fülke mögött kialakított járatokon keresztül jut be, és a motor oldalai mellett áramlik végig, kijutva a hátsó nyílásokon keresztül. Ez az elrendezés szükségtelenné teszi a nagyobb, nagy fogyasztású hűtőegységek alkalmazását, ami a keresztirányú motorelhelyezésnél szükséges lenne.

A John Deere 8500 önjáró silózó, a teljesítményen felül az energiahatékonyságban is kiemelkedő. Az alacsonyabb fogyasztás nemcsak a hatékonyabb motorokról szól, hanem arról is, hogyan van megtervezve és megépítve az egész gép.

A John Deere önjáró szecskázók minimális karbantartási igényre lettek tervezve az Ön betakarítással töltött munkaidejének maximalizálása érdekében. Az automata zsírzórendszer megszünteti a naponként elvégzett kézi zsírzás szükségességét.

Igény esetén extra nagy kopásállóságú DuraLine alkatrészek is rendelhetők a terménycsatorna koptató hatásnak leginkább kitett részeihez. Ezek élettartama akár ötször hosszabb a standard alkatrészekhez képest.

A John Deere önjáró silózói-a kombájnokhoz és traktorokhoz hasonlóan- felszerelhetők a cég által fejlesztett és forgalmazott kiemelkedő telematikai rendszerekkel.

A takarmány minősége rendkívüli fontossággal bír. Ha jobb a siló minősége, akkor az közvetlenül érzékelhető az állományunk tejtermelő képességében és így a gazdaságunk bevételében is.

A beltartalom megbízható mérése a takarmánykészlet pontosabb tervezését és kezelését teszi lehetővé. Erre szolgál a John Deere HarvestLab rendszere.

Rauch AXIS-H 30.2 W műtrágyaszóró

A Német Rauch gyár az ország dél-nyugati részén található a francia határ közelében Baden-Baden-től néhány kilométerre. Az 1921-es alapítás óta megszakítás nélkül a Rauch család tulajdonában van és az irányítást is Ők végzik immár a negyedik generáció révén. A kezdetektől a műtrágyaszórók gyártására koncentráltak, így mára ezen gépek specialistáinak számítanak. A paletta a legkisebb, ültetvényekbe szánt függesztett gépektől egészen a legnagyobb vontatott gépekig tart, valamint van egy kommunális termékcsalád is, ami a téli síkosság-mentesítést szolgálja. Az évi több mint 16 ezer legyártott géppel, illetve 150 szabadalommal, valamint számos Agritechnika díjjal Európa számos országában piacvezetők. A KITE több mint 10 éve forgalmazza a különböző típusokat és ez idő alatt 700-nál több gépet értékesített.

Az AXIS család a 20.2, 30.2 és 50.2 típusokból áll, melyek a tartálykapacitásukban térnek el egymástól. Mindegyik típus elérhető mechanikus, illetve hidraulikus meghajtással. A 30.2-es típus hidraulikus változat 1400 literes alaptartály-kapacitással, a család legnagyobb tagja pedig 1800 literes tartálytoldattal rendelkezik, valamint a ráilleszkedő ponyvával. Ezeken a kiegészítőkön kívül még számos egyéb opcionális tartozék is elérhető. A hidraulikus meghajtás számos előnnyel bír a mechanikus meghajtással szemben: Optimális, üzemanyagtakarékos fordulatszámon történő üzemeltetés, a tárcsák fordulatszáma állandó marad lejtős területeken is, és pontosabb a szakaszolás a tárcsák fordulatszámának vezérlésével.

A gyár nemrégiben lecserélte a beállításokat végző villanymotorokat. Ezek az úgynevezett Speed Servo motorok 2,5-szer gyorsabbak, mint a régiek. Ez a sebességnövekedés pedig pontosabb kijuttatást, ezzel együtt műtrágya-megtakarítást eredményez.

A szóráskép beállítása egy tartományon belül monitorról történik, ezt követően teljesen automatikus. Az egyes tartományokhoz pedig különböző tárcsák tartoznak. Komplett tárcsalapokat kell cserélni az egyes tartományokhoz, ami szerszám nélkül pár perc alatt elvégezhető.

A gépen a „W” jelölés a mérlegcellás kivitelre utal. Ez ennél a típusnál kizárólag a pontos maradékmennyiség jelzését jelenti, a kalibrálás nem ezeken keresztül történik.

Ami ezt a gépet megkülönbözteti a piacon lévő összes többi géptől, az ez a három betű: EMC. „Electronic Massflow Controll” azaz, elektronikus anyagáram-szabályozás. Ez a műtrágya átfolyási mennyisége és a röpítőtárcsa hajtónyomatéka közötti egyenes arányosságot használja ki, tehát a hajtás nyomatéka arányos a műtrágya áramlási sebességével. A röpítőtárcsák hajtónyomatékát a korszerű szenzorok érintés nélkül mérik. Ez a technika folyamatosan állítja a tolózárat. Az eltelt évtizedek alatt ez a technológia is fejlődött. A mai csúcstechnológiát képviselő magnetostrikciós nyomatékszenzorok azon fizikai összefüggés alapján működnek, hogy a röpítőtárcsa terhelésének változása esetén a tengely mágneses mezeje is megváltozik. A rendszer a mágneses mező változásának érintés nélküli mérésével, a másodperc tört részén belül nagy precizitással számolja ki a hajlítónyomatékot.

Mik is a legfőbb előnyei ennek a rendszernek a súlymérőssel szemben?

- A mérőcellás szórókkal ellentétben ez a fajta rendszer külön adagolást biztosít a jobb és a bal oldalon.

- Az EMC pontos és megbízható adagolást kínál lejtős területeken is.

- Érzéketlen a vibrációkra.

- Táblatérkép alapján képes változó dózis kijuttatására az elméleti értékeket teljes mértékben megvalósítva.

- Az EMC segítségével differenciált kijuttatás valósítható meg még igen heterogén területeken is.

- A rendszerrel gyorsabb, pontosabb szakaszolás érhető el.

Ezek az előnyök együttesen jelentős műtrágya-megtakarítást eredményeznek nagyobb hozamok mellett. Ezek a gépek a precíziós gazdálkodás nélkülözhetetlen eszközei. Új szintre emelik a kényelem és a kezelhetőség fogalmát, ugyanis a gép minden paramétere (szóráskép, kijuttatandó mennyiség) a fülkéből, monitoron keresztül állítható. Nincs külön kalibrálás, a gép a mennyiség és munkaszélesség beállítását követően azonnal a beállított értékeken dolgozik.

Furrier B18 pótkocsi

A betakarítás hatékonysága nemcsak a kombájnon múlik, hanem az optimális és gazdaságos logisztikán is, amelyben természetesen fontos szerepe van a pótkocsiknak is. A KITE Zrt.-nél a Joskin és Fliegl márkák mellett 2021-től elérhetők a Furrier pótkocsik is. Árkategóriában a keleti-európai gyártású pótkocsikkal hasonlítható össze, viszont minőségben sokkal inkább a nyugat-európai pótkocsigyártók színvonalát képviseli.

Ki tudhatná jobban mire van szüksége a magyar gazdáknak, mint egy magyar mérnökökből és technikusokból álló tervező-gyártó csapat. Hosszú évek tervezése és tesztelése után elkészült a kiváló minőségű magyar gyártású Furrier B18 forgózsámolyos pótkocsi. A HW8011-es pótkocsi pozitív tulajdonságaival bír – rugalmas alváz, könnyű húzhatóság, alacsony súlypont – viszont a felhasznált alkatrészek tekintetében a mai kor követelményeinek leginkább megfelelő alkatrészek lettek beépítve, mint például a BPW hidak, a Wabco fékrendszer, a Jost forgózsámoly, a német parabell rugók és a nagy szakítószilárdságú acélból gyártott felépítmény. Ezek együttes eredménye egy megbízható, strapabíró, nagyon jól felhasználható 18 tonnás össztömegű és 20m3-es kapacitású kocsi.

Köckerling TRIO 300 kultivátor

A Köckerling TRIO függesztett szántóföldi kultivátort főként a kis és közepes gazdaságok számára ajánljuk. A kiállított 3 méter munkaszélességű gépen a 10 darab művelőkés 3 gerendelyen helyezkedik el 30 cm-es osztással. A nyírócsavaros biztosítású (opcióban rugós is lehet) késszárakon a művelő elemek úgynevezett szárnyas kések, melyek segítségével az igazán sekély, néhány cm-es művelési mélység könnyedén megvalósítható. A késszárnyak eltávolítása után pedig az akár 20 cm mély, főként kalászosok számára elegendő, alapművelés is megoldható. A gépet a már jól ismert STS henger zárja, mely U profiljának köszönhetően kíméletes visszatömörítésre képes. Az elérhető munkaszélesség 2,5 m-től 4 m-ig terjed.

Köckerling Rebell 600 rövidtárcsa

A Köckerling Rebell kompakt tárcsás boronákat a sokoldalú felhasználhatóság jellemzi. A Rebell gépcsalád függesztett (CLASSIC) és félig függesztett (CLASSIC-T és PROFILINE) gépekből áll 3-tól 8 m-es munkaszélességig. Segítségükkel hatékonyan elvégezhető az olyan problémás növényi maradványok, mint a nagy tömegű kukoricaszár, a megdőlt gabona, vagy a magas növésű köztes növény bedolgozása is. A CLASSIC kivitelek az 510 mm átmérőjű tárcsáknak, valamint a kisebb tömegnek köszönhetően a tarlóhántás, szántás elmunkálás kiváló eszközei, míg a Profiline változatokat a 620 mm átmérőjű tárcsák és a 9-10 000 kg-os tömeg a nehéz tárcsás boronák előnyeivel ruházzák fel, miközben a talajt a nehéz tárcsáknál kíméletesebben művelik. A nagy tömeg segíti a szerszámok talajba jutását 16 cm-es munkamélységig. A tárcsalapok közti távolság egy gerendelyen 300 mm (két sorban 150 mm), amely garantálja az eltömődésmentes munkát. A Rebell alapfelszereltsége a dupla STS öntisztuló henger, amely a bolygatott felszín optimális visszazárásáért és tömörítéséért felelős. A gépek EasyShift rendszerrel vannak felszerelve, ami lehetővé teszi a munkamélység traktorfülkéből történő, azonnali hidraulikus állítását.

SIP Silvercut 800CRC kasza

A SIP Silvercut tárcsás kaszakombinációk olyan nagyobb gazdaságok és bérvállalkozók számára ajánlottak, akik nagy hatékonyságot, tartósságot és alacsony karbantartási költségeket igényelnek. A kasza masszív, robosztus gerendelye biztosítja a tartós használatot, a keskeny függesztőváz az állítható hidropneumatikus rugózással pedig lehetővé teszi a tökéletes talajfelszínkövetést – precíz, tiszta vágást minden betakarítási körülmény esetén. A hajtáslánc biztonsági rendszerei között megtalálható a bronz nyírócsapszeges kaszahajtáson belüli védelem, ill. a poliuretán kitérési egység, mely akadállyal való ütközés során megóvja a gépet. A pengék gyors cserélhetősége és a zsírzópontok könnyű hozzáférhetősége garantálja a rövid állási és karbantartási időt. A gumihengeres szársértő a nagyobb lucernaterülettel rendelkezőknek javasolt. A V profilú mintázattal rendelkező szársértőhengereknek köszönhetően megőrizhető a takarmány tápértéke gyorsabb száradás mellett.

Fliegl DPW 180 bálaszállító kocsi

A Fliegl név több évtizede a minőséget és a jól átgondolt, gyakorlatias megoldásokat jelenti a mezőgazdaságban. Ezen előnyök miatt a mezőgazdasági pótkocsigyártás területén Európában az elsők között van. Abszolút vezérlés, maximális biztonság: A Fliegl bálaszállító pótkocsiján a bálák mindig biztos kezekben vannak. A háromtengelyes pótkocsik megengedett össztömege 18 tonna, kerek és szögletes bálákat szállítanak akár feszítő szíjak nélkül. A plató majd 27 nm felülete nagy rakodási felületet biztosít, a 3 tengelyes parabell rugózású futómű az 500 mm széles gumiabroncsozással pedig magas vontatási sebesség mellett is stabil futást biztosít teljes terheltség esetén is.

John Deere 1775NT 12S ISO vetőgép

A vetőgép robusztus kialakításából adódóan akár a legnehezebb körülmények között is képes az eredményes munkavégzésre. A rugóterhelésű tárcsás nyitócsoroszlyák száraz, rögös viszonyok között is megnyitják a magárkot a vetőmag számára. A közvetlenül az adagolórendszer alatt elhelyezkedő széles kerekek pontos mélységhatárolást tesznek lehetővé, ugyanakkor a magárok szélének megnyomásával stabil barázdafalat biztosítanak. A vetőmag betakarását gumis V-alakú takarókerekek végzik. Típustól függően az egyes modellek szilárd vagy folyékony starter műtrágya kijuttatására is alkalmassá tehetők. A John Deere szemenkénti vetőgépek felszereltségtől függően a hagyományos technológiától, a csökkentett talajművelésen keresztül, a direktvetésig alkalmazhatók. Csökkentett talajművelés esetén az opcionálisan rendelhető, a vetőelem talajnyomását fokozó állítható rugók, a sávtisztítók és a hullámos elővágó csoroszlyák biztosítják a hatékony munkavégzést és talajművelő funkcióval ruházzák fel a vetőgépét. A keskeny szállítású változatok a hagyományos hatsornyi szélesség helyett négy sornak megfelelő szélességben szállíthatók.

BVL Plus 15-2S takarmánykeverő-kiosztó kocsi

A német BVL gyár immáron több mint 150 éves múltra tekint vissza. A cég filozófiájának két alappillére a minőségre való törekvés és a vevőközpontúság. A BVL portfóliójában egyaránt megtalálhatók a vontatott és önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsik: V-MIX vontatott, keskeny kialakítású, 3,5 m3-től 46 m3-nyi űrtartalommal és 1, 2 vagy akár 3 keverőcsigával választható, a V-MIX Maximus Drive önjáró 1 vagy 2 keverőcsigával és 11 m3-től 21 m3-nyi űrtartalommal választható. Mindegyik modell 2 m széles marófejjel rendelkezik, ami rendkívül kíméletesen választja le a silót, megóvva annak minőségét. Nagy térfogatkapacitásának ellenére könnyen manőverezhető és gyorsan el lehet végezni a takarmány keverését és kiosztását. A gépek a legszűkebb helyekre is képes hatalmas mennyiségű, teljesen homogén állagúra kevert terményt kijuttatni. A gép teljesen a tulajdonos egyedi igényeire alakítható.

Joskin MOD2-1 5000 ME WP tartálykocsi

A belga családi tulajdonban lévő Joskin cég több mint 50 darab különböző tartálykocsi modellt és mintegy 700 darab lehetséges opciót kínál víz és hígtrágya szállítási, illetve kijuttatási feladatok ellátására a gazdálkodók számára. Ez a széles portfólió kínálat lehetőséget ad egy nagyfokú rugalmasságra a tartálykocsik konfigurációjának kialakításakor, és lehetővé teszi a partner számára a saját igényeinek és szükségleteinek megfelelő gép kiválasztására.

  

A KITE Zrt.-ről

A 100%-ban magyar tulajdonú KITE Mezőgazdasági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. központja Nádudvaron található, az 5 régióba és 20 alközpontba szervezett kereskedelmi és szolgáltató hálózata pedig az ország egész területét lefedi. Munkatársainak száma az 1700 főt is meghaladja, akiknek több mint 45%-a felsőfokú végzettségű.

A KITE Zrt. dinamikusan fejlődik és piacvezető mezőgazdasági integrátorként a cégcsoport 2021. évi nettó árbevétele meghaladja a 410 milliárd forintot.

A vállalat a precíziós és talajkímélő gazdálkodáshoz kapcsolódó technológiák széles körű elterjesztésével közvetíti az agrárinnovációt a gazdálkodók felé, elősegíti versenyképességüket, és felelősen hozzájárul a gazdasági, környezeti és társadalmi fenntarthatósághoz.

További információk a www.kite.hu oldalon találhatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?