Vulcan RapidN21 és RapidN-Extra nitrogén lombtrágyák, magnéziummal és mikroelemekkel

Agro Napló
A nitrogénalapú, komplex hatóanyag-tartalmú lombtrágyákkal jelentős mennyiségű tápanyagot tudunk a növénybe juttatni. Így a növekedés nem torpan meg, az érés időszakában használva pedig a szemek kitelnek.

Hol van már a nitrogén fejtrágya?

Az egyre szélsőségesebb időjárás a hosszú száraz és az azt követő túlzott csapadékos időszakokban kezd megnyilvánulni. Nehéz ezt lekövetni a nitrogénpótlással, főleg úgy, hogy az tökéletesen hasznosuljon. Előtérbe kerülnek az olyan nitrogén lombtrágyák, amelyekkel nagy mennyiségben lehet nitrogént és egyéb tápanyagokat a növénynek juttatni, de már a levélen keresztül.

RapidN21 – minden növényre

A VulcanAgro Kft. zászlóshajója a RapidN21 nitrogén túlsúlyos koncentrátum. A termék 85%-ban csak amid nitrogén hatóanyagot tartalmaz, amelyet a növény a levélen keresztül tud hasznosítani. 15%-ban pedig a Vulcan Keserűsó + ME + P koncentrátum került bele, amely magnézium mellett foszfort és a 6 esszenciális mikroelemet tartalmazza. A javasolt dózis 15–30 liter/ha alkalmanként. A terméket bármilyen kultúrában használhatjuk.

RapidN-Extra – kalászosokra fejlesztve

A Vulcan RapidN-Extra terméket kimondottan a gabonák, kalászvédelemmel egybekötött nitrogénpótlására hoztuk létre. A termék 75%-ban amid-nitrogén koncentrátumot tartalmaz, de már 20%-ban a Vulcan Keserűsó + ME + P oldatot és emelt mennyiségben mangánt és rezet. Ezek az elemek segítik a zászlóslevél (és az alatta lévő levelek) kiterülését, fokozzák azok tápanyag-előállító képességét. Így nemcsak magasabb lesz a termés mennyisége, de annak beltartalma is javulni fog.

Tapadásfokozó – Vulcan Power

A nitrogén lombtrágyák esetében nagyon fontos, hogy a permetlé a növény levelén maradjon. Tehát érdemes tapadásfokozót használni, amire a Vulcan Power – melaszhoz hasonló, sűrű, tápanyagban gazdag termésnövelő – kimondottan alkalmas. A Power káliumot, aminosavakat, vitaminokat és esszenciális mikroelemeket tartalmaz. A Vulcan Power használata hektáronként pár száz forintot jelent, de ez bőven megtérül majd.

Nagy dózist használjunk

Amikor nitrogénpótlásban gondolkodunk, akkor csináljuk azt úgy, hogy eredményes legyen. A növénynek több száz kilogramm nitrogén hatóanyagra van szüksége és az étvágya az érés időszakában is hatalmas. Ha már elővesszük a permetezőt, tapossuk a talajt, égetjük a gázolajat, akkor tegyünk ki 25–40 liter/ha koncentrátumot, akár két alkalommal. A nitrogén és magnézium hatóanyagok még nem okoztak csalódást. És most sem fognak!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vulcan Folyékony NPK termékcsalád

Vulcan Folyékony NPK termékcsalád

Ilyen magas műtrágyaárak mellett nem lehet 400–500 kg/ha NPK-val és nitrogénnel indítani a repcék és a kalászosok termesztését. Ha úgy spórolunk, hogy...

Vulcan Keserűsó akció!

Vulcan Keserűsó akció!

A keserűsó nem más, mint magnézium-szulfát, amely a kijuttatás után látványos hatást fejt ki és nagyon hasznos is. A magnézium fokozza a növény fotosz...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!