Van saját üzemanyag kútja, és problémát jelent a járművek kontrollált tankolása?

Agro Napló
Nehéz nyomon követnie járműparkja üzemanyag felhasználását? Dolgozói visszaéltek az üzemanyaggal?

Ha a fenti kérdésekre igen a válasza, akkor tankoló automata telepítése a megoldás. Mert az üzemanyag töltőállomás 0-24 óráig kezelő személyzet nélkül tud működni. Mert a berendezés csak azonosítás után enged tankolni, így könnyen visszakereshető, hogy melyik sofőr melyik járművéhez mikor és mennyit tankolt, és a csalások is kivédhetők.

Azoknál a vállalatoknál, ahol jelentős az üzemanyag felhasználás a tankoló automaták használatának az utóbbi években jelentős szerepe lett:

  • Gondoljunk a fuvarozó gépjárművekre, a szántó és arató gépekre vagy bármilyen mezőgazdasági gépparkra. A tankoló automata használata mobil kutakkal kombinálva helyzeti előnyhöz juttatja cégét. A járművek a gyártelepen, a termoföldeken tudnak tankolni, így nem esnek ki sokáig a munkából.
  • A konténer kutak telepítésével foglalkozó vállalatok számára különösen hasznos a tankoló automaták ismerete, hiszen akár kiegészítő termékként tudják nyújtani partnereiknek. Ráadásul egy kiépített konténerkút tankoló automatával kombinálva körülbelül 1,5-2 év alatt megtérül.
  • A mezőgazdasági gázolaj felhasználáshoz kötődő adókedvezmény visszatérítéséhez pedig mindenképp szükség van a vállalatnál telepített tankoló automatára.

Jelenleg a magyar piacon elérhető tankoló automaták közül a 3i Kft-nél a legújabb fejlesztésű ATT-04 tankterminál a legkorszerűbb. Az ATT-04 modell fejlesztésekor olyan modern eszközöket használtunk, hogy az a korábbiakhoz képest sokkal megbízhatóbb és kifizetődőbb legyen. Ezt az innovációt a GINOP-2.1.7-15-2016-00341 azonosító számon regisztrált „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” tárgyú nyertes pályázat keretén belül valósíthattuk meg.

Magyarországon már közel 500 tankoló automatát üzemeltetünk. 1993 óta gyártunk üzemanyagkút-vezérlő terminálokat, így sorozatos fejlesztésekkel kísérleteztük ki a jól működő berendezést. Ezt igazolja az is, hogy van olyan terminál, amit 25 év működés után most cserélünk ATT-04-es automatára. Berendezéseinkhez egy év teljes körű garanciát vállalunk, utána pedig általánydíjas karbantartást biztosítunk. Hibajelzés esetén 48 órán belül kint vagyunk a helyszínen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Újabb bárányár-emelkedés az EU-ban

Újabb bárányár-emelkedés az EU-ban

Az Európai Unióban a tizenötödik héten tovább emelkedtek a nehéz- és a könnyű bárányárak. Az emelkedés eredményeként már a könnyű bárányár is meghalad...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. június 25. 05:58