2024. április 25. csütörtök Márk

Everun – Olcsó és jól használható rakodók (x)

Agro Napló
A német-kínai Everun gyár elsősorban 600 - 3.500 kg emelési képességű derékcsuklós rakodógépeket készít. A magyar piacon már több mint 2 éve a SZEGÁNA Kft forgalmazza nagy sikerrel az EVERUN rakodógépeket. Lássuk mely modellek milyen tulajdonságaikért a legnépszerűbbek a hazai gazdák körében.

Az Everun ER08 rakodó a legolcsóbb a kínálatban, 34 LE-s 3 hengeres motorral rendelkezik, 800 kg a maximális terhelhetősége és 2,65 m a maximális emelési képesség. Fülkés és fülke nélküli kivitelben is rendelhető, a 2.400 kg-os saját tömeg pedig utánfutón való szállítás is lehetővé tesz, mely hasznos az építőipari felhasználók számára. A hidraulikus gyors eszköz csatlakoztatás 3. hidraulika kört is vezérel mely 4 az 1-ben kanál vagy hidraulikus trágyavilla üzemeltethető,az Euro Hitcheszköz felfogatás pedig lehetővé teszi, hogy a más gépekhez vásárolt már meglévő munkaeszközöket is lehessen használni.

Az Everun ER12 rakodó fülkés és fülke nélküli kivitelben is rendelhető. A motor 50 LE-s 4 hengeres, 1.200 kg a maximális terhelhetőség, 3,1 m a max. emelési magasság. Az irányváltó lehet kézi vagy elektromos, utóbbi esetbe a joystick-ra kerül kényelmesen a vezérlés, ekkor a 2 haladási sebesség (munka/utazó) váltása is gombnyomással joystick-ra kerül. A fülkés modelleken a tolatókamera és az elektromos vízmelegítő az alapfelszereltség része.

KUREBU Kft – Merkly-Belus József - Nagykanizsa
Everun ER12 fülke nélkül.
Mire használják a rakodót? A marhákat szolgáljuk ki vele, mindenben.
Vásárlás előtt mit gondoltak a gépről?- Sokáig vacilláltunk, a szállítási határidő miatt is, aztán egyszer csak megérkezett.
Mik a tapasztalatok a géppel?- A trágyavilla két foga mindjárt az elején elhajlott, azt megerősítettük, más probléma nem volt vele. Maximálisan beváltotta az elvárásokat a gép
Milyen a gép fogyasztása?- Igazából nem is foglalkozunk vele, nem jelent komoly költséget.
Milyen a gép kezelhetősége? - Van külön gépkezelőnk, szinte csak ö hajtja, kivéve, ha a fiam a közelébe kerül, akkor kisajátítja.Élvezi vele a munkát, annyira könnyen kezelhető, pedig a menetvezérlés kézi, a baloldalon, külön két karral történik.

Az Everun ER16 rakodó 50 LE-s motorral szerelt, 1.600 kg a maximális emelési képessége, 3,1 m a maximális emelési magassága. A gép csak fülkés kivitelben rendelhető, alapfelszereltség az elektromos irányváltó, a hidraulikus gyors eszköz csatlakoztatás, a tolatókamera, a tárcsafék, a levegős fék rásegítés.
 
Csenár Mátyás, Szakony
Everun ER16
Mire használják a rakodót?- Szinte mindenre, kezdte a betonhordást az istállóépítéshez, folytatata az almozással, az trágyázással, a takarmányozással, a telepi kiszolgálással. Ráadásul van, hogy bérbe is megy a fiammal.
Vásárlás előtt mit gondoltak a gépről? - Igazából már kíváncsi voltam rá, hogy ezért a pénzért tényleg azt kapom-e, amit mondtak.
Mik a tapasztalatok a géppel? –Azt kaptam, nem csalódtam – sőt. Előtte a fiam hallani sem akart róla (Manitou-t kezel, - ő bele sem ül – mondta), most meg csak akkor férek hozzá, ha nincs itthon, vagy fontosabb dolga van.Csak elhanyagolható apró hibák jelentkeztek, hidegben – melegben azonnal üzemkész.
Milyen a gép fogyasztása?- Meglepően jó.
Milyen a gép kezelhetősége?- Jobb, mint vártam, talán ezért a fiam dolgozik inkább vele.

Az Everun ER2500 rakodó 75 LE-sCumminsmotorral szerelt, 2.500 kg a maximális emelési képessége, 4,5 m a maximális emelési magassága a teleszkópos gémének köszönhetően. A gép csak fülkés kivitelben rendelhető, alapfelszereltség az elektromos irányváltó, a hidraulikus gyors eszköz csatlakoztatás, a tolatókamera, a tárcsafék, a levegős fék rásegítés.

Selyem Zsigmond, Kunszentmiklós
Everun ER2500
Mire használják a rakodót? - Trágyázásra, rakodási feladatokra.
Vásárlás előtt mit gondoltak a gépről? - Talán jó lesz.
Mik a tapasztalatok a géppel?Jól kezelhető, nagyon erős, gyors gép. Trágya felszaggatásakor képes a hátulját a levegőbe emelni. Nagyon jó a talajra történő erőátvitel, feleslegesen nem pörögnek ki a kerekei. Szerintem kis és közepes méretű gazdaságok számára ideális rakodógép minden feladatra.
Milyen a gép fogyasztása?Nem mértük.
Milyen a gép kezelhetősége? Szűk helyeken is jól manőverezhető. Gyorsan lehet vele dolgozni.

Nagy Márk
SZEGÁNA Kft.
+36-30/627-8052
szegana1@t-online.hu

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!