2024. május 21. kedd Konstantin

Caffini Striker Levante önjáró permetező (x)

Agro Napló
2018. június első heteiben látogatást tettünk a Caffini permetezőgyárban. Elsődleges célunk a Striker Levante önjáró permetező megtekintése volt, de számos újdonságot is láthattunk. 

 

 

 

A Caffini Striker önjáró szántóföldi permetezőt eddig leginkább csak a 170-es max. hasmagassága miatt érhette kritika, de az új Striker Levante modell már 1,5 és 2,0 m között, hidraulikusan állítható hasmagassággal készül. A Bosch csoportból származó elektronika és hidraulika rendszer a kétkedőket is meggyőzi, hogy a Caffini Striker hajtása, vezérlése profi. A nyomtáv állítás lehet hidraulikus vagy menet közbeni automatikus, hogy közúton és munka közben egyaránt ideális kényelmesen és megfelelő stabilitással lehessen közlekedni. A Striker összkerékhajtással és összkerékkormányzással rendelkezik, háromféle kormányzási mód közül lehet választani. A gép még sáros, nehéz körülmények közt is jól boldogul köszönhetően az 50-50%-os első-hátsó tengely közötti súlyeloszlásnak, (mely a középre helyezett tartály kiürülésével sem változik) és az egyfajta differenciálzárként funkcionáló, hajtásba épített olajelosztónak. Mind a 4 kerék hidropneumatikus rugózással rendelkezik, mely rendszer nem csak kényelmesebbé teszi a közlekedést, hanem kiváló keretstabilitást és a váz, tartály valamint a szerkezet hosszú élettartamát segíti. 

 

 

A teljesen hidraulikus mozgatású, akár 7 funkciós szórókeret 18-32 m munkaszélességben, inga felfüggesztéssel kapcsolódik a paralelogramma rendszerű keretmagasság állító rendszerhez. A VOLVO Penta motor 3 lépcsőben 145, 175 és 215 LE teljesítmény szinttel kerül beépítésre, és teljesíti a Tier 4F környezetvédelmi előírásokat. A Striker fékrendszere külön említést érdemel, hegyvidéki használathoz is kiváló a gép. A lassításról nem csak a hidrosztatikus hajtási rendszer, de külön dobfék is gondoskodik, mely könnyedén állóra fékezi a hatalmas kerekeket. A kütyük kedvelői is élvezettel olvasgathatják az opciós listát, mely az automata szakaszolás, kormányzás, tartályfeltöltés és keretmagasság állítás mellett olyan finomságokkal is kibővültek idén, mint a 360°-os körkamera, vagy a világon első permetezők, melyek közvetlen online kapcsolatban lehetnek a gyárral, és a frissítéseket, adatkiolvasásokat távolról, akár egy okostelefonról a szervizes vagy tulajdonos végezheti. A Caffini Striker 3000, 4000 és idéntől már 5000 literes tartállyal rendelhető.

 

Tekintse meg rövid bemutató videónkat:

 

 

 

A gépről bővebb tájékoztatást a hazai forgalmazó SZEGÁNA Kft. honlapján találhat: www.szegana.hu   

 

Nagy Márk
SZEGÁNA Kft.
+36-30/627-8052
szegana1@t-online.hu

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06