2024. július 19. péntek Emília

Mascar Diavel 630 bálázó (x)

Agro Napló
Kezdjük az eredettel! A Mascar két éve mutatta be a nemzetközi nagyközönség előtt új fejlesztésű fix kamrás bálázócsaládját, a Diavelt. A nagy teljesítményű, állandó kamrás hengeres bálázóval 130 cm átmérőjű, 120 cm széles bálák készíthetők.

A Diavel 630 bálázó a profi változó kamrás Monster-sorozat fix kamrás megfelelője, így megkapta a Monster gyors rendfelszedőjét, rotoros továbbítóját és a fülkéből hidraulikusan lenyitható előkamráját, mely az eltömődés ellen hasznos. Továbbá alapfelszereltség a kötözés indítás, automata lánckenés és a központi zsírzás.

A bálakamrában 18 darab henger gondoskodik a bálaformázásról. A hengerek meghajtása görgős, láncos, lánckerekes áttételen keresztül történik.

A bálatömörség szabályozását elektronikus rendszer segítségével végezhetjük. A bálaformázó hengerek nagy szilárdságú, hosszú élettartamú, 3,2 mm vastag acéllemezből készültek. Az aktuális bálakamranyomásról a bálázó elején található nyomásmérő óra ad tájékoztatást. A masszív bálaformázó hengerrendszernek köszönhetően durvább szálasanyagok, kukoricaszár nagy tömörségű bálázása is megvalósítható vele. Nagyon tömör, kemény bálákat készít. Zöldbálázásra is alkalmas és opcióként szecskázó rendszer is kérhető hozzá.

A Diavel megkapta a Monster-sorozat nagy teljesítményű rendfelszedőjét 2 m munkaszélességben. A rendfelszedő talajkövetését két oldalon támasztó gumikerék segíti. A négy ujjsoros, soronként 28 darab ujjal szerelt rendfelszedőnél az ujjak távolsága 65 mm. A Diavel nagy teljesítményű, nagy anyagáteresztő képességű rendfelszedővel rendelkezik.

Mint ahogy a profi Mascar bálázóknál, úgy ennél a szériánál is rotoros adagoló gondoskodik tökéletesen egyenletes anyagáram-továbbításról a bálakamra felé.

A Diavel elérhető hálós és kettős zsineges kötözéssel, a hálós kötéshez egyszerre két tekercs háló is betárolható a gépbe, így kevesebbszer kell a tekercscsere miatt megszakítani a bálázást, jelentős üzemidő-kiesést megtakarítva ezzel.

A bála gyors és tolatgatásmentes ürítését a rugós bálakidobó segíti. Az alapfelszereltség része az M630 színes kezelőmonitor, mely folyamatosan tájékoztat a bála aktuális állapotáról, valamint 4-féle napi és 1 teljes bálaszámot mutató számlálóval is rendelkezik.

A bálázó üzemeltetéséhez 90-120 LE-s traktor szükséges, attól függően, hogy sima rotoros vagy szeletelőrendszerrel szerelt bálázóval kell dolgoznunk. A bálázó hidraulikus egységeinek kiszolgálásához 2 darab kettős működésű szabad hidraulikacsatlakozással is rendelkeznie kell a működtető erőgépnek.

A traktor teljesítményleadó tengelyével támasztott fordulatszám igénye 540 f/min, a bálázó ennek átvitelére túlterhelésvédő kapcsolóval szerelt, nagy hajlásszögű kardántengellyel rendelkezik alapkivitelben.

A bálázó járószerkezete 15.0/55-17 abroncsokkal van szerelve, de amennyiben a több mint 3 tonnás betakarítógép talajra gyakorolt nyomását csökkenteni szeretnénk, lehetőség van opcióban 500/50-17 méretű szélesebb, alacsony nyomású abroncsokkal szerelt kerekekkel való rendelésre is.

A gyártó az opciós listában lehetőséget kínál a  biztonságos közúti közlekedéshez a bálázó kerekeinek hidraulikus vagy pneumatikus rendszerű fékkel való felszerelésére is.

A Mascar Diavel bálázók gyorsabbak és még tömörebb bálát tudnak készíteni, mint az elődeik. Kezelhetőségben, teljesítményben, minőségben, megbízhatóságban megállja a helyét az elsők között.

Alapfelszereltség:

 • 120×130 cm kamra méret
 • 18 hengeres
 • 210 cm rendfelszedő két kerékkel
 • Forgó behordó
 • 15 db hidraulikusan biztosított kés
 • Automata kötözés szabályozás
 • Automata kenés
 • Állítható vonórúd
 • Termény leszorító
 • Kuplungos kardán
 • M630 monitor
 • 15,0/55-17 kerekek
 • Világítás

Akció!

Raktári gépeink mellé ajándék szecskázó rendszer a készlet erejéig!

 

Nagy Márk
SZEGÁNA Kft.
+36-30/627-80-52
szegana1@t-online.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?