Tovább szárnyal

Agro Napló
2012-es magyarországi bemutatkozása óta évről évre egyre több Condor kezdi meg munkáját nálunk, és bizonyítja rátermettségét. Idén kerek évfordulóhoz ért a típus, elődje, a ZA3300-as 1986-ban került piacra, már Stabilo Plus alvázzal, de még mindössze 110 centiméteres hasmagassággal. A legnagyobb előrelépést 2011 hozta, amikor az Agritechnica kiállításon bemutatták az állítható hasmagasságú Condort. Azóta nemcsak nálunk, hanem világszerte találkozhatunk ilyen permetezőkkel, Angliától Ausztráliáig.

Agrifac ClearancePlus nagy hasmagassággal

A növényvédelem sok esetben igényel speciális megoldásokat. A cél a lehető legnagyobb termés elérése. Ennek érdekében fejlesztette ki az Agrifac a Condor ClearancePlus típust, lépcsőzetes hasmagasság-állítással. Akár 200 centiméter is elérhető, így növényvédelmi munkákra magas állományban – kukorica, napraforgó – is alkalmas.

Karcsú formájával biztonságosan halad a sorban

A keskeny – mindössze 60 centiméteres szélességű – kerék, kormányzás és hajtásház jóvoltából a gép biztonságosan halad a kukorica és napraforgó sorközében, nem roncsolja a növényt, márpedig az egészséges és sérülésmentes növény a jó betakarítás elsődleges tényezője. Ezzel az Agrifac egyedinek számít a piacon, ahol egyes típusok közel 66 százalékkal szélesebb felépítésűek.

Nagy hasmagasság és stabilitás egyedi kombinációja

Olyan növények esetében, mint a spárga, a napraforgó vagy éppen a kukorica, a fejlődési stádium későbbi szakaszaiban nagy hasmagasságra van szükség – ez több mint fontos, ha nem a legfontosabb tényező. Például napraforgó állománykezeléskor, sérülhet vagy akár le is szakadhat a növény tányérja, ha nem megfelelő a magasság. A nagy hasmagasság jelentősen befolyásolja a gép stabilitását, de mivel építési módjának köszönhetően a súlypont a gép középpontjába esik, a legnagyobb kiemelkedés mellett is biztonságos a közlekedés.

Kiváló stabilitás és opciós lehetőségek nyomtávállítással

Az Agrifac Condor ClearancePlus fokozatmentes nyomtávállítása 190–265 vagy 225–300 centiméter között állítható. A jól bevált és bizonyított StabiloPlus alváz garantálja a gép és a keret stabilitását, illetve a komfortot, a legszűkebb nyomtávval is, a lengőkaros futómű pedig rendkívül jól követi az egyenetlen talajfelszínt.

Erősített hajtás

Dombos területre is van megoldás: a Condor ClearancePlus permetező erősített, nagy teljesítményű hidromotorjaival bármilyen körülmények között megállja a helyét. Nagyon hatékony nyomaték továbbításra a talajra, ezáltal optimálisan oldhatók meg a növényvédelmi feladatok, a világ bármely régiójában.

MountainMasterPlus

A dombokkal és hegyekkel tarkított területek növényvédelmi munkáihoz fejlesztette ki az Agrifac a Condor Mountain-MasterPlust. Alváza azonos a Condor ClearancePlus típuséval, de a négy darab magasságállító munkahenger egymástól függetlenül működik, így biztonságosan szintezi saját magát, egészen húsz százalékos lejtésig, tovább javítva a stabilitást és a munka komfortját. További előnye, hogy olyan szögben dolgozik a lejtőn, amilyenben a növények is állnak (nem okoz sérülést az állományban).

Mobiltelefon a permetezésben?

Az okostelefon és a táblagép már alapvető kellékei mindennapjainknak, számos új lehetőséggel könnyítik meg életünket és a munkát akár a mezőgazdaságban is. Kiváló példa erre az EcotronicPlus applikáció, melyet a 2015-ös Agritechnicán mutatott be az Agrifac: a felhasználó mobilkészülékről vezérelheti a fúvókákat. A másik új program kimondottan a gépkezelőknek szól: a Visual Guide egy képekkel és videókkal szemléltetett információs anyag a gép és egyes funkcióinak működéséről.

Szabó Gábor
AXIÁL Kft., termékmenedzser

 

A cikk szerzője: Szabó Gábor

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Horsch LEEB AX

Horsch LEEB AX

A növényvédelem egyre érdekesebb lesz! Azt mindenki tapasztalja, hogy a növényvédő szerek portfóliója egyre kisebb. Ez azt jelenti, hogy a megmaradt s...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!