LOMBTRÁGYÁZÁSI KISOKOS - A hét témája: Házi kertek kedvenc megoldásai (x)

Agro Napló
A FitoHorm készítmények az egyedi szerves kelátképző kötésnek köszönhetően a tápanyagokat a növények számára gyorsan felvehető formában biztosítják. A FitoHorm termékek megfizethetőek, jó megtérülési mutatóval rendelkeznek. A biológiai vizsgálatokból kiderült, hogy 1 Ft szerköltség 2-28 Ft többletbevételt hoz növényi kultúrától, időjárástól és az okszerű felhasználástól függően. Mielőtt a készítmény kiválasztásáról döntene, vizsgálja meg, van-e tápanyaghiány, és ha van, milyen hiányról van szó, győződjön meg a készítmény összetételéről, a készítmény tápanyag tartalmáról és dozírozásáról. Ehhez nyújt segítséget a FitoHorm Lombtrágyázási Kisokos sorozat.

FitoHorm Örökzöld

Tuják, fenyőfélék és egyéb zöld levelükkel díszítő kerti vagy balkonban nevelt növények tápanyag-utánpótlására, valamint gyepek, pázsitok felfrissítésére, illetve táplálására ajánlott. Magas vas- és magnéziumtartalmának köszönhetően klorofillképzésre
ösztönzi a növényeket, közvetlen hatással zöldíti a leveleket.

Felhasználási javaslat:

  • levéltrágyázásra: lombozatra permetezve 1-2%-os töménységben (1-2 dl/10 l víz)
  • talajtrágyázásra: a talajra 2 liter vízhez 1 kupak tápoldatot használva (1 dl/10 l víz)
  • gyepek, pázsitok kezelésére: 0,5-1 ml/m2 mennyiségben
  • szabadföldön áprilistól-augusztusig, folyamatosan, 3-4 hetente használjuk.

Speciális tápoldat! Rendszeres használata az örökzöldeket érintő gombásbetegség többsége kiküszöbölhető. Segít a nyári forróság, intenzív besugárzás káros hatásainak csökkentésében. Rendkívül élénk fajtára jellemző színt kölcsönöz az örökzöldeknek, erős vitalitás figyelhető meg az egész tenyészidőszakban.

FitoHorm Virágkedvenc

A tápanyagokat kiegyenlített mennyiségben tartalmazza, általában beteleltetett növények életfenntartó szükségleteinek kielégítésére alkalmas. Használatával a növények jó erőben tarthatók ezért, ha a beteleltetett növények újra kihelyezésre kerülnek robbanásszerű
fejlődésnek indulnak.

Felhasználási javaslat:

Univerzálisan felhasználható termék kerti, balkon- és cserepes dísznövények tápanyag-utánpótlására. Ideális alkalmazása során 2 liter vízhez 1 kupak tápoldatot használva öntözzünk. Azoknak tökéletes megoldás, akiknek virágzó és levelükkel díszítő növényeik vannak vegyesen, és nem akarnak többféle termékvariációt alkalmazni. Így egy termékkel az összes növénynek egyaránt kedvezhetnek.

FitoHorm Muskátli

Nyári tápoldat

A nyár beköszöntével a növények tápanyagigénye megváltozik, különösen azoké, amelyeket a balkonra, illetve a szabadba helyeznek ki. Minél melegebb az időjárás, a növények annál gyorsabban fejlődnek, így a dús virágzáshoz és életfolyamataik lebonyolításához is több vízre, tápanyagra van szükségük. A legfontosabb tápanyag a nitrogén, a foszfor és a kálium. Ezek az úgynevezett makroelemek, amelyekre a növényeknek nagy mennyiségben szükségük van. Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a megfelelő fejlődéshez és virágzáshoz a tápoldatokban kisebb mennyiségben található tápelemek (mikroelemek) is elengedhetetlenek; ilyen például a réz, a vas, a cink és a mangán. Minimális mennyiségben ugyan, de a nyomelemekre is szükség van a virágzáshoz. Ebben az időszakban kiemelt szerepet kap a megfelelő öntözés és tápanyag-utánpótlás, hiszen a hőmérséklet emelkedésével kedvenceink vízigénye mellett a tápanyagigénye is megnő.

Felhasználási javaslat:

Muskátlik, petúniák és egyéb virágzó, balkon- és szobanövények tápanyag-utánpótlására ajánlott, 2 liter vízhez 1 kupak tápoldatot használva, hetente öntözzünk. A kezelések hatására több virág képződik, dúsul a hajtásrendszer, a növény hamarabb kitölti a rendelkezésére álló teret. Rendszeres használatával megakadályozható, hogy a cserépben, kaspóban élő növényeink alulról felkopaszodjanak.

FitoHorm Levéldísznövény

Növényeink kiegyenlített növekedéséhez szükséges legfontosabb tápelemeket tartalmazza. Használatával a levél lemeze szépen kiterül, fényessé válik. A FitoHorm Levéldísznövény kiválóan alkalmazható fűszernövényeknél is, amelyeknél gyors regenerációt eredményez használata.

Felhasználási javaslat:

Balkon- és levéldísznövények tápanyag-utánpótlására javallott, 2 liter vízhez 1 kupak tápoldatot használva, áprilistól-szeptemberig hetente, télen 3 hetente öntözzünk. A kezelések hatására dús, kiegyenlített növekedés érhető el. Alkalmazásával megelőzhető a szobai növényeknél gyakran kialakuló alulról felfelé történő felkopaszodás és levélhullás.

FitoHorm Komplex Plusz

Garantáltan nem fog hinni a szemének! Rendkívül erősen virágzásra serkenti a növényeket! Hosszan, kihagyás nélküli, tartós virágzásra készteti a dísznövényeket. Téli/nyári virágzást egyaránt generálja. A terméket használók feltűnést keltenek a otthonukba látogatóknak, hiszen szembetűnő pompában fognak díszleni növényeik.

A FitoHorm KOMPLEX PLUSZ, mint neve is elárulja, olyan összetett, szilárd öntöző műtrágya, amely a legfontosabb makro- és mikroelemeket nagy mennyiségben tartalmazza. Összetétele révén bármely szobanövény, kerti-, vagy virágzó dísznövény esetében alkalmazható, lombon és talajon keresztül egyaránt. Rendkívül gyorsan oldódik, s magas tápelem tartalmának köszönhetően igen hatékony és gazdaságos készítmény, mely a tápelemhiány megelőzése és gyógyítása mellett, a virágzásra és a termés minőségének javítására is pozitív hatással van.

A leggazdaságosabb megoldás!

1 kg FitoHorm KOMPLEX PLUSZ 1000 liter vízhez elegendő!

FitoHorm általános virágföld

Muskátli, petúnia és egyéb balkonnövények kiültetésére alkalmas virágföld. Közepesen laza szerkezetű, barna színű. Vízmegtartó-képessége kitűnő, emiatt kifejezetten ajánlott kültéri felhasználásra sőt, folyamatos, erős napsugárzásnak kitett helyeken is. Alkalmas továbbá gyepek (3-4 liter/m2 begereblyézve), illetve kiskertek talajának felfrissítésére (10-12 liter/m2) is.

A növények a cserepekből, balkonokból (kaspókból, balkonládákból, vagy más tárolóedényekből), fejlődésük során hamar kiélik a tápanyagokat, ezért szükséges azok táplálása a FitoHorm termékcsalád segítségével!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vegyen hazai virágot Valentin-napra!

Vegyen hazai virágot Valentin-napra!

A virágüzletek készülnek a február 14-i a Bálint, azaz a Valentin-napra, forgalmuk ilyenkor a tapasztalatok szerint megduplázódik, ezért is hívja fel...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!