Könnyű kalibráció a Kverneland Accord új adagolóegységével (x)

Agro Napló
A Kverneland Accord mint a vetéstechnika egyik specialistája egy új, egységes elektromos meghajtású adagolóegységet fejlesztett pneumatikus gabonavetőgépeihez.


A Kverneland új adagolóegysége csak elektronikusan szabályozható (nincs mechanikus kivitel) az e-com által és teljesen Isobus kompatibilis. A GPS jel általi GEOcontrolra – szakaszolásra – is alkalmas az adagoló egység, miáltal elkerülhető a dupla vetés a táblavégi fordulón. Speciális szenzorok biztosítják a működtetést a traktor kabinból. Az adagoló egység mellé helyezett indító gomb biztosítja a kezelőnek a kalibráció végrehajtását az adagoló egység mellől, a kezelőegység használata nélkül. Nem kell többé az áttételek beállításával bajlódnia. A kezelő egyszerűen beállítja a kívánt mennyiséget a kezelőegységen, majd egy gombnyomással elindítja az adagolóegységet a kabinból vagy az adagoló egység mellől, és ezzel el is végezte a szükséges beállításokat. A kalibráció automatikusan végrehajtásra kerül. Az új kialakításnak köszönhetően, a magvezető lemez kizárja, hogy a kalibrálás ideje alatt mag hulljon a szállító csőbe.

Négy standard rotor kerül szállításra az aprómaghoz, nagy magokhoz vagy műtrágyához. Ha a kezelő tévedésből rossz rotort helyez az adagolóba, hibaüzenetet kap, mivel a rendszer teljesen önellenőrző és felismeri a rotort. A rotorok cseréje gyors és egyszerű. amely külön eszköz nélkül elvégezhető. A kijuttatott mennyiség 1,5 – 400 kg/ha között lehetséges. 

Az adagolóegység könnyen hozzáférhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Egyre nő az aszálykár

Egyre nő az aszálykár

Óriási károkat okoz a szárazság Magyarországon, hozzávetőleg 150 milliméter, tehát 3-4 hónap átlagának megfelelő csapadékra lenne szükség a helyzet me...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!