A Kverneland bemutatja önjáró szántóföldi permetezőjét – Kverneland iXdrive (x)

Agro Napló
Kverneland teljessé tette szántóföldi permetező ajánlatát az iXdrive önjáró permetező bemutatásával. A Kverneland iXdrive 4240 és 5240 az Agritechnica 2015 kiállításon kerül bemutatásra.

A Kverneland teljessé tette szántóföldi permetező kínálatát az iXdrive bemutatásával

Ergonomikus design és tökéletes komfort

“Az iXdrive önjáró permetező tervezése során kiemelt figyelmet fordítottunk a megbízhatóságra, a tartósságra és a könnyű karbantartásra hatékony üzemeltetés érdekében”, mondja Jeroen van Turenhout, termékmanager. “Az iXdrive a gazdaságosság, a hatékonyság és a kényelem kombinációja egy permetezőben. A permetezési feladatára gyakran csak rövid idő áll rendelkezésre, így a nagy teljesítmény elvárt. A kabin tágas, jó kilátást biztosít és kényelmes a kezelő számára”- folytatja Van Turenhout.

Kverneland permetezés technológia

A teljes EasySet ellenőrzőpanel a kerekek között került elhelyezésre, az iXdrive bal oldalán. Az ellenőrzőpanel tartalmazza az elektronikus szelepeket, szivattyúkat, szűrőket, vegyszerbemosó és a csatlakozók. Így minden, amire szüksége lehet a feltöltéshez vagy leeresztéshez egy helyen található meg. Az ellenőrzőpanel számára biztos védelmet biztosat a fedele.

Az iXdrive gépeken alapfelszereltség a Kverneland iXclean Pro automatikus szelep management. Ez azt jelenti, hogy minden funkció a kabinból nyomonkövethető. Az átváltás a különböző funkciók között, mint feltöltés, keverés, permetezés, higítás, öblítés és tartálymosás teljesen egyszerű: csak egy gomb megnyomásával elvégezhető!

Az IsoMatch GEOcontrol alkalmazás opcionálisan elérhető az IsoMatch Tellus terminálhoz. Egy GPS antennával kombinálva teljesíti a könnyű, egyszerű és hatékony gazdálkodás követelményét. A kezelő a vezetésre tud fókuszálni, miközben a IsoMatch GEOcontrol felügyeli a munkafolyamatot.

Professzionális és high tech permetező keretek

Az iXdrive kombinálható HSS 27 - 40 méterig vagy HSA 24 - 30 méteres alumínium kerettel. A HSS 3 részben csukható keret kombinálja a minimális súlyt a maximális tartóssággal és stabilitással. A high tech HSA alumínium keret hatékony védelmet biztosít a szórófejeknek a keret kialakítása által és könnyű a tisztítása. Az alumínium ragasztása a hegesztés helyett súlyt takarít meg és utánozhatatlan erősséget biztosít.

Valamennyi szórókeret iXflow spray line cirkulációs rendszerrel szerelt alapkivitelben, mely kiegészíthető a pneumatikus fúvóka elzárással, a gyors reagálású permetező rendszer kialakításához és megfelelő a nagy sebességű munkavégzéshez és az automatikus GPS funkciókhoz.

Továbbá az iXdrive erős paralelogrammával szerelt amely optimális stabilitást biztosít a

szállítás és a munka körülmények között is.

A megoldás az optimális növényvédelemhez

Az optimális növényvédelemhez az iXdrive három különböző hasmagassággal elérhető. A hidraulikusan állítható nyomtáv biztosítja a megfelelő sortávolságot valamennyi kultúrához. 

A hidro-pneumatikus tengelyek biztosítják a kezelő kényelmét és a keret stabilitását a szállítás és munkakörülmények között. A 3D hátsó tengely felfüggesztés biztosítja a tengely mozgását, de ezáltal korlátozza az alváz hatását a keretre. Az erős alváz az optimális súlyponttal eredményezi az tökéletes 50:50 egyensúlyt különböző körülmények között, a tank töltöttségétől és a keret pozíciójától függetlenül. A manőverező képessége biztosított a 2/4 kerék standard ErgoDrive hajtással.

Kverneland iXdrive – specifikáció röveden:


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tűzelhalás ellen is permetezni kell

Tűzelhalás ellen is permetezni kell

Idén a megszokotthoz képest kissé korábban virágoznak az almatermésűek, amihez kellemes meleg, és most már többnyire csapadékos idő is társul. Ha ezek...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!