Miniszteri látogatás az Axiál megújult telephelyén

Agro Napló
Olyan idõszak következik az agrárium fejlesztésében, amelyben igen komoly szerep vár az AXIÁL cégcsoportra, amely megalakulása óta igen jelentõs fejlõdésen ment át a kis családi vállalkozástól mostanáig – mondta Gráf József földmûvelésügyi miniszter az AXIÁL Kft. felújított székesfehérvári telepe átadásán tartott beszédében. Úgy vélte: a cég igen jó példája annak, hogy ha nem is korlátlanok az ilyen vállalkozások lehetõségei, a siker nem kizárt, ha eleve tudják, mi a cél.
A miniszter szerint lezajlott a társadalmi vita arról, hova akarunk eljutni a következő hét évben a hazai és az EU-s források felhasználásával. Bejelentette, hogy a mintegy 1250 milliárd forint uniós pénz 47 százalékát a mûszaki színvonal emelésére, a versenyképesség növelésére kell fordítani. A legtöbbet – az ágazat szinte minden szegmensét érintő – gép- és eszköz támogatásokra költik, ami már az első évben az állami forrásokkal együtt 100 milliárd forint lehet. Ilyen nagyságrendû közvetlen segítséget az unió 2014 után várhatóan nem nyújt, így most minden kínálkozó lehetőséget meg kell ragadni. Ezért a szakmának a széthúzás helyett össze kell fogni! – mondta Gráf József. Csak így lehet elérni, hogy a termelés, a kapacitás kihasználása ne szinten maradjon, hanem 30–35 százalékkal növekedjék.

Az AXIÁL újjávarázsolt telepének átadásán Harsányi Zsolt, a cég tulajdonos-ügyvezetője és Pintér Zsolt ügyvezető igazgató köszöntötte a megjelenteket, a cég partnereit. Pintér elmondta: Ezt a beruházást az indokolta, hogy üzlethálózatuk legnagyobb tagja, a legjelentősebb bolti forgalmat magáénak tudható telep, illetve az itt dolgozó immár 21 alkalmazott méltó körülmények között fogadhassa a vevőket. Az építkezés 2005-ben kezdődött, és létrehozták az 1075 m²-es új alkatrészüzletet a hozzá tartozó 200 m²-es kiszolgáló létesítményekkel, elkészült egy új 500 m²-es szerelőcsarnok is.

A székesfehérvári beruházás az Axiálnál egy folyamatos és több telephelyre kiterjedő fejlesztési, korszerûsítési terv része – mondta az ügyvezető igazgató. A fejlesztési folyamat legjelentősebb pontja a bajai új alkatrész logisztikai központ, mûszaki átadása október második felében megkezdődött. Az új raktárban rövidesen 100 ezer különböző cikk tárolására lesz lehetőségük. Az létesítmény ünnepélyes átadása – a tervek szerint – 2007. január 25-én lesz. Bajai központjukban nemrég új oktatóteremmel gyarapodtak. A következő beruházás az új budapesti telephely lesz, ehhez az M4-es autópálya és az M0-ás körgyûrû közvetlen közelében megvették a szükséges területet. A 2007-ben elkészülő telepről akarják növelni a Budapestre és környékére irányuló mezőgazdasági és építőipari gépkereskedelmi tevékenységüket.

Az eseményen átadták az 1000. Landini traktort a Székesfehérváron gazdálkodó régi partnerüknek, Hegedûs Józsefnek.

A fehérvári üzletavatás jó alkalom volt arra, hogy az Axiál vezetése az év vége felé közeledve az érdeklődőket, a cég magas szintû szolgáltatásaiban továbbra is bízókat tájékoztassa a felől, hogy tervszámaik az idén a kitûzötteknek megfelelően teljesülnek, üzletágaik egymással egyre szorosabban együttmûködve egyenletes teljesítményt nyújtottak.

Ennek egyik szegmenséről elmondta, hogy az eredményhez nagyban hozzájárult sikeres Claas Mega 360-as akciójuk, amelynek következtében a hazai betakarítógép piacon 46%-ra növelték részesedésüket. Ugyancsak jelentős a teleszkópos mezőgazdasági rakodók forgalma, minthogy csaknem 900 Manitou-t tudtak október végéig eladni, 56%-os piaci részesedéssel.

Szép eredményként könyvelhettek el a nyugati relációból származó traktoreladásokban, itt 25%-os a részesedésük. Az erőgép szegmensben a Landini-, a Fendt és a Claas-márkák fémjelzik tevékenységüket. Az ügyvezető azt is bejelentette, hogy jó úton halad a Claas erőgépcsalád újabb, Xerion típusú gépének 2007-től történő magyarországi bevezetése.

Az olasz Landini gyárral 1998-ban kezdték meg az együttmûködést, ennek nyomán a hazánkban addig ismeretlen traktormárka bevezetése jelentős sikerekkel járt a gyártó, a forgalmazó és a gazdálkodók számára is. A cég egyik legnépszerûbb terméke a Landpower 135 TDI 134 LE teljesítményû traktora ,melynek méretei alkalmassá teszik arra, hogy egyaránt megállja helyét a talajmunkáktól kezdve a szállításokig. Alacsony fogyasztású és környezetbarát PERKINS motorja gazdaságosan üzemeltethető. Mindezek 2006. december végéig nagyon kedvező akciós árral társulnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Mindig lehet rájuk számítani!

Mindig lehet rájuk számítani!

Az állattartó telepen a CLAAS QUADRANT nagykockabálázókra esküsznek. „Addig hajtjuk őket, amíg csak el nem nyűjük.” Első gépüket 180 ezer bála után kü...

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Az új CLAAS AXION 900 sorozat

Erő, hatékonyság és kényelem – a CLAAS AXION 900 e három tulajdonságáról ismert 2011-es bevezetése óta. Mindamellett, hogy megfelel a Stage V kipufogó...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?