2024. május 3. péntek Tímea, Irma

RAGT repülés a Phileaxx verseny jegyében

Agro Napló
2011. július 14-én az RAGT dolgozói hõlégballonos repülés keretében népszerûsítették a Phileaxx kukoricahibridet és a hibridhez kapcsolódó termelési versenyt Debrecen felett. Mint ismeretes, a Kukorica Klub 300-as éréscsoportjában az országos összevont kísérleti eredmények átlaga alapján 2010-ben a Phileaxx végzett az elsõ helyen.  


 

Ebben a szezonban ezzel a hibriddel lehetett nevezni az RAGT-nál már hagyományosnak tekinthető, évek óta megrendezésre kerülő termelési versenyre is. A termelők versenyzési kedvét semmi nem jelzi jobban, minthogy országosan több mint száz nevezés érkezett. A nagy érdeklődésre való tekintettel, az RAGT Vetőmag Kft. úgy döntött, hogy a régiónkénti értékelés során nemcsak az első és második, hanem a harmadik helyezetteket is díjazza. A repülés apropóját az adta, hogy a Phileaxx mind a versenyfelhívás alatt, mind a hibrid katalógusban egy hőlégballonnal került reklámozásra. Miért hőlégballonnal? A Phileaxx névadója nem más, mint Jules Verne „Nyolcvan nap alatt a Föld körül” regényének főhőse, Phileas Fogg. Bízunk benne, hogy a Phileaxx ugyanolyan sikeres lesz a gazdálkodóknál, mint amilyen Phileas Fogg fogadása volt a Föld megkerülésére.

 

 


 

 

A repülést megelőzően szintén Debrecenben zajlott az RAGT szezonzáró értekezlete, amelyen részt vett Olivier Crabos, az RAGT közép-európai országokért felelős vezetője is, aki kérdésünkre elmondta, hogy örömmel asszisztált a hőlégballonos repülés megvalósításához, hisz az RAGT Vetőmag Kft. 2011-ben kukorica eladásban teljesítette az anyacég igen ambiciózus elvárásait. A hőlégballonos repülés tehát nemcsak reklám célokat szolgált, hanem elismerése is volt a sikeres szezonnak!

RAGT – másik út a sikerhez!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Belső erőket mozgósított az RAGT

Belső erőket mozgósított az RAGT

Több mint negyven év szakmában eltöltött idő, ebből 14 év RAGT-nál betöltött országvezetői státusz után Lonsták János nyugdíjba vonul. A szakember nev...

Új hibridek – erős innováció!

Új hibridek – erős innováció!

Ahhoz, hogy egy vállalat a mai világban sikereket érhessen el, elengedhetetlen tényező a termékének vagy szolgáltatásának teljes körű ismerete. Nincs...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!