Gép-Mix - a gépvilág aktuális hírei egy helyen az Agro Napló ajánlásával

Agro Napló
Amazone TV – elsõ videó az új ZA-TS mûtrágyaszóróról A Case IH Magnum idén ünnepli 25 éves születésnapjátA Mitas bemutatta a Super Flexion gumiabroncsot McCormic: az új X-generáció MF 6600 széria – 5 új modell a 120-160 Le teljesítmény kategóriában Párizsban mutatkozott be az új Manitou MLT 629 Tempo - a Top Agrar magazin tesztgyõztes vetõgépe

Amazone TV – első videó az új ZA-TS mûtrágyaszóróról



Néhány hónappal ezelőtt mutatta be az Amazone az nemzetközi agrársajtó képviselőinek 2013 legújabb eszközeit és gépeit, köztük a ZA-TS mûtrágyaszórót. Az Amazone rendszeresen közöl termékeiről rövid podcast filmeket, ez alól nem kivétel az újonnan piacra dobott mûtrágyaszóró sem.

http://info.amazone.de/tv/Default.aspx?path=130&info=26283&sprache=1&suchstring=&archiv=1  

 

 

 

A Case IH Magnum idén ünnepli 25 éves születésnapját



A Case IH a Magnum traktorok gyártásának 25 éves évfordulóját ünnepli. Az ezüst jubileumra a wisconsini Racine-ban található gyár különleges Silver Edition kiadással készül, melyből 25 darab Európába is eljut majd, így remélhetőleg a magyar gazdák és gépkedvelők is megcsodálhatják majd.

 

 


 

 

 



A legelső Magnum 1988-ban gördült le a gyártósorról. A Magnumok forgalomba kerülését nagy érdeklődés övezte, hiszen ez volt az első traktor, mely a két elismert mezőgazdasági gépgyár, az International Harvester és a Case első közös tervezése és terméke volt. A Magnum sorozat hamarosan a nagy teljesítményû erőgépek élvonalába került, Európában is közkedvelt nagy traktorrá vált, és világhírre tett szert egyedülálló húzóerejének és nyomatékának, megbízhatóságának és kedvező üzemeltethetőségének köszönhetően. és nyomatéka miatt.



25 év elteltével a Magnum még mindig az élvonalba tartozik a nehézfiúk között. Az amerikai Farmers Weekly tesztjében például első helyet szerzett a Magnum 340EP modell kedvező üzemanyag fogyasztásának és emelési teljesítményének köszönhetően, emellett pedig erős motorját és hatékony meghajtását is kiemelték.



A Magnum 340EP traktort 8,7 literes hat hengeres turbófeltöltős, intercooler dízelmotor hajtja, melynek teljesítménye 374 lóerőre tornázható a Power Management technológiának köszönhetően. A traktor lelke azonban a Hatékony teljesítmény technológia, mely nagyobb teljesítményt és termelékenységet biztosít. Az SCR technológia növeli a teljesítményt, a motor fogékonyságát, gazdaságos üzemanyag felhasználást és megbízható mûködést kínál alacsony mûködési költségek mellett.



A Magnum 340EP az erejét terhelés alatt kapcsolható sebességváltóval adja le, és mint minden Magnum modell, alkalmazza az APM technológiát, mely automatikusan választja ki a leghatékonyabb váltó áttétel és motorsebesség arányt. Így az APM funkció mûködése esetén a traktor kezelőjének csak a kívánt munkasebességet kell meghatároznia az optimális teljesítményhez.



Forrás: http://investkft.hu

 

 

 

A Mitas bemutatta a Super Flexion gumiabroncsot



Elsőként Európában a SIMA kiállításon leplezte le a Mitas gumiabroncsgyártó a Super Flexion mezőgazdasági abroncsot. A Mitas SFT gumiabroncsok kifejezetten a nagyteljesítményû ( >180 LE) traktorok számára alakították ki.

 




 

 

 

McCormic: az új X-generáció



Szintén a SIMA kiállításhoz köthető az a hír, ami az ARGO tractors weboldalára került fel. Az olasz gépgyártó bemutatta legújabb X-generációs erőgépét. A párizsi kiállítás fókuszpontjába az új X7 széria került. A 6 modellből álló széria 3 esetében 4-hengeres, míg a többire a 6-hengeres motorváltozat jellemző és 142-213 LE közötti teljesítménnyel bírnak.

Az Agro Napló áprilisi lapszámában további részletek olvashatók az erőgépről.

 

 




 

 

 

MF 6600 széria – 5 új modell a 120-160 Le teljesítmény kategóriában



A Massey Ferguson bevezeti a piacon található legnagyobb teljesítményû 4-hengeres MF 6600 szériát. Ez az új öt-modell család pontosan megfelel a mezőgazdasági termelők és vállalkozók igényeinek.



Az MF 6600 sorozat néhány jellemzője: 



- Nagy kapacitású 4.9 literes, 4 hengeres AGCO Power motorja hatalmas teljesítménnyel és nyomatékkal mutatkozik be, mint a legerősebb traktor az ágazatban. A nagyfokú hatékonyság és az alacsony emisszió érdekében második generációs SCR technológiával és dízel oxidációs katalizátorral (DOC) szerelték. 



- Köszönhetően a könnyû és kompakt kialakításnak kiváló a manőverezhetőség, ami a teljes géphosszal egy nagyszerû teljesítmény és súlyarányt, míg a széles tengelytáv kiváló egyensúlyt és tapadást biztosít. 



- Az opciós SpeedStear segítségével könnyûek a fordulók 



- Motorváltozatok: Dyna-4, Dyna-6 és Dyna-VT 



- Datatronic 4 terminálon keresztül vezérelhető új AutoGuide 3000 rendszer. 



- AGCOMMAND előkészítés



 




 

 

 

Párizsban mutatkozott be az új Manitou MLT 629



A Párizsban megrendezett nemzetközi SIMA agrártechnológiai kiállításon a Manitou egy új MLT modellt mutatott be a nagyközönségnek.

 

 


 

 


 

 



A látottak alapján elmondhatjuk, hogy óriási volt az érdeklődés a Manitou standján, legfőképpen az új MLT 629 teleszkópos rakodógépre volt mindenki kíváncsi. Az új modellt annak 5,5 méter emelési magasságával, és 2.900 kg maximális teherbírásával a korábbi MLT 627 utódjául szánja a gyártó.



Az MLT 629 típus érdekessége, hogy a 102 LE Stage IIIB Perkins motort a gép hátulján helyezték el. Háromféle kivitelben lesz elérhető: 2,06 m, 2,21 m, vagy 2,30 m teljes magassággal. Az első MLT 629 rakodógép várhatóan a 2013-as év második felében érkezik meg az Axiálhoz.





Forrás: www.axial.hu

 

 

 

Tempo - a Top Agrar magazin tesztgyőztes vetőgépe



A rangos mezőgazdasági magazin, a Top Agrar szervezésében az elmúlt esztendőben 3 szemenkénti vetőgép teljesítménye került összehasonlításra. Az Amazone EDX 6000-TC és a Horsch Maestro 8,75 CC mellett az új jövevény, a Väderstad Tempo 8F precíziós vetőgép eredményei valóban lenyûgözőek.



Az említett vetőgépek minőségi jellemzőit nagy menetsebesség (15 km/h) mellett vizsgálták. A kihagyások tekintetében a Tempo vetőgép a legjobb eredményt produkálta.

 



Teszteredmények - kihagyások

 

 


 



A fenti grafikon a kihagyások előfordulását mutatja változó menetsebesség függvényében. Kihagyásról akkor beszélünk, amikor két növény közötti távolság meghaladja a beállított átlagos tőtávolság 150 %-ot. A versenytársakkal való megmérettetésben a Tempo vetőgép bizonyult a legpontosabbnak a kihagyások tekintetében.

 



Teszteredmények - kettős vetés

 


 

 

A fenti diagram a kettős vetés előfordulási gyakoriságát mutatja a vetési sebesség függvényében. Látható, hogy a Tempo vetőgép gyakorlatilag érzéketlen a vetési sebesség növelésére, hiszen a teszt során pl. 15 km/h menetsebességnél még egy kicsit pontosabban is vetett, mint a 9 km/h sebességtartományban. Kettős vetéskor a gyakorlatban akkor beszélünk, amikor két növény közötti távolság kisebb, mint a beállított átlagos tőtávolság 50 %-a.

 



További információk angolul: Top Agrar test planter

Forrás: www.vaderstad.com

 

 

 

Olvasta már?



A Massey Ferguson 14%-os piaci részesedést ért el 2012-ben a traktorpiacon



- Axiál gépújdonságok 2013 



- Farmet kompaktorok: a gyakorlatban bevált magágykészítő gépek 



-  GPS-es sorvezető újdonságok és fejlesztési lehetőségek a www.agrogazda.hu kínálatában 



- Trimble RangePoint™ RTX™ korrekció ingyenesen

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Napenergia az üvegházban

Napenergia az üvegházban

Az üvegházas termesztés rendkívül energiaigényes vállalkozás, a hatalmas építmények fűtését a legtöbb termelő eddig gázzal oldotta meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!