2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Tenyésznövendék-nyúl támogatása

Agro Napló
Igénylõ: Tenyésznövendék-nyúl beállítója Támogatási forma: Alanyi (normatív) támogatás Állatfaj: Nyúl, tenyésznövendék
Általános feltételek: OMMI által hitelesített származási igazolással ellátott, elismert tenyésztő szervezet törzskönyvében/főkönyvében regisztrált tenyésznövendék megvásárlása. Egy tenyésznövendék nyúl után a támogatás egyszer igényelhető. az igénylő a Nyúl Terméktanács által igazolt tenyészállat férőhelyének legfeljebb 120 %-a mértékéig igényelhet 2001. évben támogatást.
Kötelező terméktanácsi tagság, valamint az adott fajta tenyésztő szerve- zetének OMMI által hitelesített igazolása a támogatott egyed azonosító- járól és származásáról, továbbá a tenyészállat-férőhely számot igazoló okirat benyújtása.
Támogatás mértéke: Tenyésznövendék- nyúl egyedenként 2000 forint.
Benyújtás helye: Nyúl Terméktanács Benyújtás ideje: Folyamatos, de legkésőbb 2001. december 1-ig. A Nyúl Terméktanács köteles az összesített kérelmeket havonta, de legkésőbb 2001.decem- ber 5-ig a Minisztérium (FVM) részére megküldeni.
Igényelhető: Az FVM által kiadott igazolással az adóhatóságtól.
Ellenőrzi: Igénybejelentés során a jogosságot az elismert tenyésztő szervezet, a konkrét ellenőrzést pedig az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet. Az adóhatóságnál a jogosulatlanul igénybevett támogatás visszafizetését az OMMI kezdeményezi.
Információ: A tenyésznövendék-nyúl támogatásról részletes tájékoztatást adnak a Nyúl Terméktanács, az elismert tenyésztő szervezetek, valamint a falugazdászok.
V.G.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!