Aranyos rozé (x)

Agro Napló
Az egyik legnagyobb volumenben értékesített bora hozott aranyérmet a Csányi Pincészetnek a rozéborok világversenyéről, a Mondial du Rosé-ról.


Borászok, borbírálók, szakújságírók alkotják a Mondial du Rosé borverseny zsűrijét, mely a világ legrangosabb és legtöbb nevezést felvonultató, rozékra specializált borversenye. A 2001 óta minden évben megrendezett versenyen folyamatosan ezer körül mozog a nevezések száma. Az indulók között volt a villányi Csányi Pincészet 2012-es Teleki Rosé Cuvée-je is, mely a pincészet egyik legnagyobb volumenben értékesített, és legkedveltebb bora.

„Nagy örömöt okozott számunkra, hogy a portfóliónkban az egyik legnagyobb mennyiségben értékesített bornak számító Teleki Rosé Cuvée ilyen remek eredményt ért el a rozéborok legrangosabb versenyén. Az elismerés jól illusztrálja, hogy rozéborunk amellett, hogy a fogyasztók tetszését elnyerte, a szakma szerint is a legjobbak közé tartozik. Megerősít bennünket abban a meggyőződésünkben is, hogy a minőségből nem engedhetünk. Így minden egyes palack bor, melyet készítünk, büszkén képviselheti Pincészetünket és ezen keresztül Teleki Zsigmond örökségét – legyen az elérhető akár egy hipermarket polcán, akár egy elegáns étteremben” -  kommentálta az elismerést Gál József, a Csányi Pincészet vezérigazgatója.

A Teleki Rosé Cuvée Villány népszerű kékszőlő fajtáinak rövid ideig történő héjon áztatásával készült friss rozé. Zamatában a kékszőlő húsának íze és illata köszön vissza jókedvűen, üdeségét egy kis maradék szénsav teszi teljessé.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Növekszik a hazai borkészlet

Növekszik a hazai borkészlet

Az Európai Unió bortermelése a nemzetközi állománynak több mint hatvan százalékát tette ki az előző évben – idézte az Agrárgazdasági Kutató Intézet je...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?