2024. július 25. csütörtök Kristóf, Jakab
GOSZ-VSZT-NAK fajtakísérletek: díjat kaptak a legjobb fajták

GOSZ-VSZT-NAK fajtakísérletek: díjat kaptak a legjobb fajták

Agro Napló
Átvették elismeréseiket a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) őszi búza, kukorica és repce 2023-as posztregisztrációs fajtakísérleteiben legjobban teljesítő fajták, hibridek fajtatulajdonosai a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n, Mezőfalván

A fajtakísérletekben vizsgált kukorica, őszi búza és őszi káposztarepce meghatározó szántóföldi kultúrák a magyar agráriumban, ezért nagyon fontos, hogy a gazdák minél szélesebb körű ismeretekkel rendelkezzenek a különböző fajták képességeiről.

A mezőgazdasági termesztés eredményességének első, nagyon fontos lépése a megfelelő vetőmag, hibrid kiválasztása, a GOSZ–VSZT–NAK fajtakísérletei ebben adnak a gazdálkodók számára – objektív adatokon alapuló – segítséget. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a kísérletben szereplő fajtasorra ajánlati fajtalistaként tekint, hangsúlyozva, hogy a kísérletben részt vevőkön kívül számos kiváló fajta áll a termelők rendelkezésére.

A mezőfalvi NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n mindhárom növényfaj valamennyi éréscsoportjának első három helyezettjét díjazták, valamint oklevelet vehettek át a kísérletben résztvevő fajtatulajdonos vállalatok.

A kísérletek eredményeiből összeállított összes kiadvány minden gazdálkodó számára elérhető a VSZT honlapján.

A kísérletek az idei évben is folytatódnak, az őszi káposztarepce és az őszi búza eredmények nyáron, a kukoricakísérlet eredményei pedig ősszel várhatóak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Keletre még nagyon hiányzik a csapadék

Keletre még nagyon hiányzik a csapadék

A hétvégén hullott eső valamelyest enyhített a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozók gondjain. A búzán és a repcén ez a csapadék ez már kevésbé...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?