2024. április 28. vasárnap Valéria

Gyakorlásra fel! Nagy segítséget jelenthet a gazdáknak a Nébih új felülete

Agro Napló
Gyakorló felületet alakított ki az elektronikus gazdálkodási naplóhoz (eGN) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az eGN gyakorló alkalmazásába ugyanúgy kell belépni, ahogyan a gazdálkodók által már ismert naplóba, azaz a felület a ‒ KAÜ-s azonosítást követően ‒ a Nébih ügyfélprofil rendszerében (ÜPR – https://upr.nebih.gov.hu/) érhető el. Az ÜPR-be belépve az ügyfelek közvetlenül a főoldalról indíthatják az eGN-t. A gyakorló alkalmazás a napló főoldalának jobb felső sarkában lévő zöld színű szerszámkulcsra kattintva érhető el.

A tesztfelületen keresztül betölthetők a valós EK-adatok, valamint elérhető az éles programnak megfelelő eszköz- és kódtár is. A két felület között mindössze abban van különbség, hogy a gyakorló alkalmazásból riport nem exportálható, valamint nem lehet meghatalmazással belépni – értesült a Nébih közleményéből az Agro Napló.

Kiemelten fontos, hogy a rendszer a gyakorló alkalmazásból semmilyen adatot nem tölt át az éles felületre, ezért a hivatal a gazdálkodók fokozott figyelmét kéri abban, hogy mindig a szándékuknak megfelelő felületet használják.

A fejlécben a piros „eGN gyakorló alkalmazás” felirat jelzi, hogy a felhasználó aktuálisan melyik felületre lépett be. A téves adatrögzítések elkerülése érdekében az éles rendszerbe történő visszalépésre kizárólag ismételt bejelentkezés után van lehetőség.

A gyakorló rendszerben generált tokenek esetében szintén fennáll, hogy azok kizárólag a gyakorló alkalmazásban érvényesek és használhatóak.

A gyakorló felülettel kapcsolatban az egn@nebih.gov.hu címen kérhető segítség. 

(Forrás: Nébih)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!