126 nevező mérte össze tudását a Pannónia Párlatversenyen

Agro Napló2023. április 3. 08:45

Az igazi pálinka különlegességét a régi gyökerekre visszanyúló magyarországi pálinkakultúra, a kivételes minőségű alapanyagok és a pálinkafőzők nagy tudása és tapasztalata adja – mondta V. Németh Zsolt.

Fotó: Facebook/Pannónia Pálinkakultúra Egyesület

Zala megyében, az egykori Pannónia területén, azon környéken, ahol az első szabad magánfőzött pálinka is elkészült, az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával ismét megrendezték az V. Jubileumi Pannónia Párlatversenyt, Sormáson. Ennek a keretében zajlott az I. Kárpát-medencei Körte-pálinka és Párlatverseny is. A két megmérettetésre határon innen és túlról 126 nevezőtől összesen 888 minta érkezett a Pannónia Pálinkakultúra Egyesülethez. A kizárólag pálinkaszakértőkből álló zsűri értékelte a nevezett párlatokat, melyek a legnagyobb gondoskodás mellett, autentikus helyszínen, maximális anonimitással mérettek meg – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

V. Németh Zsolt, miniszterelnöki biztos rámutatott, az, hogy ilyen sok minta érkezett a versenyre, és az, hogy ilyen profi zsűrire volt szükség az értékelésükhöz, mindent elmond a pálinka magyarországi sikertörténetéről. A hungarikumtörvény megalkotása után a pálinka volt az az érték, amelyik elsőként bekerült a jelenleg 85 elemet tartalmazó Hungarikumok Gyűjteményébe – tette hozzá.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címkék:
mezőgazdaság, agrárgazdaság, gazdaság, agrárminisztérium, zala megye, hungarikum bizottság, pálinka, v. németh zsolt, pálinkafőzés, v. jubileumi pannónia párlatverseny, i. kárpát-medencei körte-pálinka és párlatverseny, pannónia pálinkakultúra egyesület,