Mindjárt itt van az újabb támogatás a mezőgazdasági kisüzemeknek!

Agro Napló2022. november 2. 09:42

Hamarosan nyílik a beadási lehetőség.

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mezőgazdasági kisüzemek támogatása” című (VP2-6.3.1-20 kódszámú) felhívás dokumentációja. A felhívás 4.3. A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja című pontja egy új szakasszal került kiegészítésre, így a támogatási kérelmek benyújtására a hetedik szakasz keretében 2022. november 17. – 2022. november 30. között van lehetőség – értesült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből az Agro Napló.

A támogatást igénylők köre továbbra is őstermelőkre, mikrovállalkozásnak és mezőgazdasgági termelőnek minősülő egyéni vállalkozókra vagy szociális szövetkezetekre terjed ki.

A támogatást igénylő az üzleti tervben vállalja, hogy legkésőbb a Támogatói Okirat hatálybalépésétől számított 4. év végére a mezőgazdasági termelőtevékenységből származó üzemmérete meghaladja a 6000 euró STÉ üzemnagyságot, vagy a mezőgazdasági termelésből és Annex 1 termék feldolgozási tevékenységből származó értékesítés nettó árbevétele meghaladja a 6000 eurót, attól függően, hogy mely tevékenység alapján tette vállalását és kapott Támogatói Okiratot.

Az igényelhető támogatás mértéke 15.000 eurónak megfelelő forintösszeg 5 évre, előleg nem igényelhető.

További részletek a pályázati portálon találhatóak.

(Forrás: NAK)

Címkék:
mezőgazdaság, széchenyi 2020, pályázat, agrárgazdaság, támogatás, nemzeti agrárgazdasági kamara (nak), gazdaság, támogatási kérelem, határidő, üzleti terv, mezőgazdasági piac, dokumentáció, mezőgazdasági kisüzemek támogatása, annex 1, támogatói okirat,