Már ukrán nyelven is elérhető a Munkaszüret állásportál

Agro Napló2022. augusztus 24. 11:15

Az Agrárminisztérium megújította munkaszuret.hu mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló internetes oldalát, hogy segítse az ukrajnai menekültek számára az álláshoz jutást.

Az online felületen a tárca összegyűjtötte azokat az idénymunkákat, melyek lehetőséget kínálnak a háborúból hazánkba menekülőknek – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

Az ukrajnai háború elhúzódott és nehéz helyzetbe kerültek az Ukrajnából hazánkba menekülők. Fontos, hogy azok, akik átmenetileg Magyarországon élnek, jövedelemhez jussanak. Ennek érdekében a munkaszüret.hu oldalon a munkalehetőségek ukrán nyelven is elérhetővé váltak.

Fotó: Munkaszüret.hu

A mezőgazdasági munkákat kínáló weboldalon gyorsan és egyszerűen kereshetnek munkatársakat a vállalkozások, és találhatnak állást az idénymunkások. A cél, hogy a portál összekösse a munkaerőpiaci szereplőket. Az ukrán menekülteken kívül a magyar gazdálkodók támogatása is célja az oldal megújításának ebben a nehéz időszakban, hiszen a szüret közeledtével nagy szükségük van a segítségre.

(Forrás: Agrárminisztérium)

Címkék:
mezőgazdaság, agrárgazdaság, gazdaság, munkaerőhiány, agrárminisztérium, mezőgazdasági piac, idénymunka, ukrajnai háború, munkaszüret,