Magyar rekord: megvan az egykezes Rubik-kocka-kirakás Európa-bajnoka!

Agro Napló
Egy kézzel és 6,99 másodperccel Rubik-kocka Európa-bajnok lett Galler Ábris.
Fotó: Facebook/Galler Ábris

A Koppenhágában csütörtöktől vasárnapig tartó Európa-bajnokság óriási sikerrel zárult, hiszen magyar rekord született, egyenesen Veszprém megyéből. Összesen 17 versenyszám létezik, ezek a Rubik-kockához hasonló logikai játékok, vagy a hagyományos kockának nehezített változatai, mint például bekötött szemmel, vagy az egykezes, amiben most Ábris állított rekordot. A versenyek több fordulóból állnak, a versenyző eredményét pedig úgy határozzák meg, hogy az adott fordulóban elért 5 eredmény közül a leggyorsabbat és a leglassabbat kiveszik, és a másik három eredményt átlagolják. Minden versenyző ugyanazt az 5 keverést kapja az adott fordulóban, hiszen csak így lehet elkerülni, hogy a szerencse túl nagy szerepet játsszon – értesült az Elemi.hu közleményéből az Agro Napló.

„Idén eddig 4 versenyen voltam, Horvátországban, Németországban, Lengyelországban és most Koppenhágában, és mindegyiken jó eredményeket értem el, sokszor magamat is meglepve. Horvátországban, Eszéken megdöntöttem a magyar egykezes rekord átlagot 11,53 másodperccel, ami életem első magyar csúcsa volt, tehát itt óriási kő esett le a szívemről. Előtte már rengeteg versenyen próbáltam megdönteni az előzőt és tudtam, hogy könnyen képes vagyok rá, viszont az izgulást nagyon nehéz volt leküzdenem, és itt az nagyon komoly befolyásoló tényező.”

Ezután júniusban versenyeztem Nürnbergben, ahol szintén megnyertem az egykezes kirakást, és nagy meglepetésre, életemben először megnyertem a kétkezes Rubik-kocka kirakást is, egy 7,91 másodperces magyar országos rekord átlaggal. Ezután, az Európa bajnokság előtt 2 héttel, július elején versenyeztem Dél-Lengyelországban. Az egykezes kirakás első fordulójában megdöntöttem az egykezes Európa rekord egyszeri kirakást, 6.99 másodperccel. (Az előző rekord 7.74 volt) Ismét szeretném kiemelni, hogy az egyszeri kirakások nem reprezentatívak abból a szempontból, hogy mennyire is gyors ténylegesen az illető, hiszen szerencse nélkül egy ilyen rekordot manapság már lehetetlen megdönteni – mesélte Ábris.

Örülök, hogy többezer óra gyakorlásnak megjött az eredménye, és persze elég menő, hogy elmondhatom magamról, hogy az egész kontinensen én vagyok a leggyorsabb egy kezes Rubik-kockás.

A lengyelországi versenyről itt látható a videó:

Videó: Youtube/ÁBRIS

(Forrás: Elemi.hu)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!