Novemberben is bővül a LABOR rendszer

Agro Napló
Ez év november 1-jétől újabb hasznos funkciókat ad át a felhasználóknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszerben. Így ismét bővül az online megrendelhető szolgáltatások köre, emellett az állattartók számára is lehetővé válik az elektronikus eredményközlő dokumentumok megtekintése a rendszerben – tette közzé honlapján a élelmiszerlánc-biztonsági hatóság.

A digitális felületen e hónaptó az exportvizsgálatok esetében a nemrég bevezetett elektronikus eredményközlés kiegészítéseként – immár az online megrendelésre is lesz lehetőségük az érintetteknek, Ezenkívül az állattartók számára is lehetővé válik, hogy meghatalmazást adjanak alkalmazottaiknak az eredményközlő dokumentumok megtekintésére a LABOR rendszerben.

Utóbbi lehetőség – a Nébih szakembereinek reményei szerint - hozzájárul a megrendelők gyorsabb tájékozódásához, ezzel adminisztratív feladatik gördülékenyebb kezeléséhez, egyúttal – a tájékoztatási igények csökkenésével – az állatorvosok napi feladatellátásában is könnyítést jelent.

A rendszer használatával kapcsolatos tudnivalókról a Nébih tematikus oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az új funkciók novemberi „élesítésével” még nem ér véget, azonban már a célegyenesbe fordul a LABOR rendszer fejlesztése. A bakterológiai és kórbonctani vizsgálatok megrendelésének digitalizációjával egy rendkívül intenzív és nagyívű fejlesztési projekt végére kerülhet pont az új évben – olvasható a tájékoztatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!