Fontos dokumentum jelent meg a dohánytermesztőknek

Agro Napló2021. február 11. 10:47

Megjelent a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban vállalt kötelezettségek teljesítéséről szóló nyilatkozat formanyomtatványa – tette közzé honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Fotó: MTI

A köztestület közleménye jelzi, hogy a beadási határidő igen szűkös: maradt az eredetileg is évek óta megszokott tárgyévet követő február 15-e, mint határnap. Ám az aktuális tájékoztatóban az is  olvasható, hogy a benyújtás határidejére vonatkozó jogszabály-módosítás kiadása folyamatban van.

A 2020-ra vonatkozóan a kötelezettségek teljesítéséről nyilatkoznia kell ugyanis azoknak, akik dohánytermelők, tehát az 53/2015. (IX.14.) FM rendelet szerinti Burley, illetve Virginia dohány szerkezetátalakítási támogatási jogosultsággal rendelkeznek. Illetve, mint együttműködő termelők, a dohánytermelőtől átvállaltak munkaórára, vagy munkaórára és árbevételre vonatkozó kötelezettséget, és azt jóváhagyták.

A kötelezettségek teljesítéséről szóló nyilatkozatot minden szerkezetátalakítási programban résztvevő dohánytermelőnek a most kihirdetett közlemény 1-es mellékletében szereplő, K0207 számú nyomtatvány benyújtásával (annak 1-3. pontjának kitöltésével) kell megtennie. Az együttműködő termelőnek önállóan kell nyilatkozatot benyújtania az átvállalt kötelezettségek teljesítéséről. A teljes dokumentáció elérhető a Magyar Államkincstár honlapján – ismerteti a közlemény.

Címkék:
növénytermesztés, mezőgazdaság, szántóföld, dohány, szántóföldi növénytermesztés, dohánytermesztés,