Közvetlen információk az öntözésfejlesztésről

Agro Napló2020. szeptember 14. 14:52

Közvetlen információkat szerezhetnek be az öntözéssel kapcsolatos különböző témákról az érintettek a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) öntözés fejlesztéséért felelős főosztályától, amely már közvetlenül is elérhető – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A tájékoztatás szerint az NFK, a Nemzeti Földalapról szóló törvényben meghatározott tulajdonosi joggyakorló szervezetként való működése mellett, ugyanis országos illetékességgel többek közt öntözési koordinációs feladatokat is ellát.

Ezek kiemelten a következők: a gazdaságosan ellátható öntözési körzetek és az öntözési közösségek méret-hatékony területének meghatározása; a nemzeti öntözési mintaprojektek üzemeltetése; a harmadlagos művek üzemeltetése, fejlesztése, a harmadlagos művek öntözővíz-szolgáltatásának koordinálása.

Az NFK öntözés fejlesztéséért felelős főosztályának hírei, a fejlesztéssel kapcsolatos információk a főosztály közvetlen weboldalán érhetők el. Az erre a kérdéskörre vonatkozó jogszabály pedig elolvasható a Nemzeti Földügyi Központ feladatairól szóló 158/2019. (VI. 28.) Korm. rendeletben – tartalmazza az ismertető.

Címkék:
növénytermesztés, mezőgazdaság, öntözés, öntözésfejlesztés, szántóföld, szántóföldi növénytermesztés, nemzeti földügyi központ (nfk),