Véleményezhető a mezőgazdasági hulladékkezelési jó gyakorlat útmutatója

Agro Napló2020. március 11. 12:34

Útmutató-tervezet készült a mezőgazdasági hulladékkezelése jó gyakorlatához, ami már véleményezhető – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A No-Agricultural Waste (NoAW) projekt célja új megoldásokat találni a mezőgazdaságból származó, elkerülhetetlen és folyamatosan keletkező melléktermékek hasznosítására. A NoAW projekt a szalma, trágya és borászati melléktermékeket alakítja át környezetbarát bioműanyaggá, bio-trágyává, valamint biogázzá a körkörös gazdaság alapelveit szem előtt tartva, kaszkád rendszerű többlépcsős technológia segítségével.

A projekt keretein belül elkészült az útmutató a mezőgazdasági hulladék kezelése jó gyakorlatához (NoAW Best Practice Guideline for farms and businesses on agricultural waste management), amelyek mezőgazdasági szereplők részére összefoglalja a jelenlegi és új módszereket, megoldásokat. Ez segíti a körkörös gazdaság szemlélet alapjainak elsajátítását és hozzájárulhat a negatív környezeti hatások mérsékléséhez, és az eddig nem hasznosított mezőgazdasági melléktermékek kiaknázáshoz.

A dokumentum március 22-ig véleményezhető az online kérdőív kitöltésével, ami megtalálható a köztestület honlapján – olvasható a tájékoztatásban.

Címkék:
mezőgazdaság, agrárgazdaság, nemzeti agrárgazdasági kamara (nak), gazdaság, hulladékgazdálkodás, mezőgazdasági piac, hulladékkezelés, no-agricultural waste (noaw), mezőgazdasági hulladék,