Még lehet jelentkezni a támogatott francia tanulmányútra

Agro Napló
Juh- és kecsketartók számára szervez tejfeldolgozás témakörben támogatott tanulmányutat Franciaországba a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága  a franciaországi Haute Provence régió carmejane-i tanüzemébe szervez tanulmányutat 2018. október 15-19. között - adta hírül a kamara. A program az egyéni és családi állattartásból származó tej feldolgozásában, piacképes termékek előállításában és piacra juttatásában segítheti az érdeklődőket.

Az elméleti és gyakorlati előadások tematikájában számos elem helyet kap, a kecske- és juhtej alapanyagok előkészítésétől egészen a végtermékek elkészítéséig. A programban a savas alvasztású friss sajt, a kékpenészes sajt, valamint a nem hevített préselt félkemény sajt gyártási technológiájának megismerése is szerepel.

A technológiai ismeretek bővítése mellett cél az egyéni és családi állattartásból származó kecske-, és juhtej feldolgozásának ösztönzése, piacképes termékek előállításának és piacra juttatásának elősegítése – a franciaországi gyakorlati példák megismerését felhasználva. Ennek érdekében egy állattartó és sajtkészítő mezőgazdasági vállalkozás, valamint egy – helyi sajtkészítők szövetkezésének eredményeképpen létrehozott – értékesítési pont megtekintése is része a szakmai útnak.

A programon való részvétel részben kamarai, részben résztvevői költségvállalással lehetséges, a tanulmányútra még – korlátozott létszámban – lehet jelentkezni - hívta fel a figyelmet a kamara.

További részletek a NAK portálján ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 10. 12:13