Változások a dohány szerkezetátalakítási programban

Agro Napló
Megjelentek a Magyar Államkincstár közleményei a dohány szerkezetátalakítási nemzeti program változásairól – olvasható a nak.hu portálon.

Megjelentek a 22 és 23/2017. (III.21) számú, Magyar Államkincstár által kiadott közlemények a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban történő 2017. tárgyévi kötelezettség megosztásról, valamint a dohány szerkezetátalakítási nemzeti program alapján megállapított jogosultság jogosultjának személyében bekövetkezett változással kapcsolatos eljárási szabályokról.

A dokumentumok alapján a természetes személy dohánytermelő legfeljebb három, szintén valamelyik jogosult településen mezőgazdasági tevékenységet folytató együttműködő termelővel megoszthatja az élőmunka ráfordítási kötelezettségét, vagy az élőmunka ráfordítási és az árbevétel teljesítési kötelezettségét.

A kötelezettség-megosztást jelen esetben a 2017. évi tárgyévre vonatkozóan kell benyújtani a K0176 számú nyomtatványon (a 2015. valamint 2016. tárgyévre benyújtott nyilatkozatok a 2017. tárgyévre nem vonatkoznak). Kérjük, figyeljenek rá, hogy az Ügyfél-nyilvántartási Rendszerben szereplő adatok mindig naprakészek legyenek!

A kérelmet 2017. április 1. és 30. között lehet benyújtani az ügyfél lakhelye/székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz (Csongrád megyében a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalához) papíralapon, postai úton, tértivevényes küldemény formájában. Részletes információk a Kincstár honlapján találhatóak.

A támogatási jogosultságok átruházása tekintetében azokat átadni olyan termelő részére is lehetséges, aki már rendelkezik Virginia és/vagy Burley dohány szerkezetátalakítási jogosultsággal, de olyan termelő részére is átadhatóak, aki eddig ilyen jogosultságokkal nem rendelkezett.

Az átírási kérelmet a K0180 számú nyomtatványon évente április 1. és 30. között lehet benyújtani, a 121/2012. (XI.28.) VM rendelet szerinti gazdaságátadási támogatási kérelmet jóváhagyó vagy részben jóváhagyó jogerős határozattal rendelkező átadó és a határozatban megnevezett átvevője viszont a tárgyév szeptember 30-ig nyújthat be átírási kérelmet, amennyiben a tárgyévi egységes területalapú támogatás iránti kérelmet és a gazdaságátadási támogatásra vonatkozó kifizetési kérelmet a gazdaságot átvevő személy nyújtotta be.

A kérelmeket a Magyar Államkincstár Közvetlen Támogatások Főosztályára kell benyújtani (1476 Budapest, Pf.: 407) postai úton.

További részletek a Magyar Államkincstár honlapján találhatóak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!