2024. június 25. kedd Vilmos

Együttműködési megállapodást kötött a Kaposvári Egyetem és a NÉBIH

Agro Napló
Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött 2015. december 8-án Kaposváron a Kaposvári Egyetem (KE) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A szerződést az egyetem részéről Dr. Szávai Ferenc rektor, míg a hivatal képviseletében dr. Oravecz Márton elnök látta el kézjegyével.

A szervezetek a jövőben az oktatás-képzés, a tudományos kutatás és a tudományos ismeretterjesztés területein tervezik közös programokat indítását, rendezvények szervezését. Az együttműködés célja továbbá a NÉBIH tevékenysége és kutatásai révén rendelkezésre álló adat- és információállomány hatékony bekapcsolása az egyetemen zajló tudományos kutatásokba, képzésekbe, valamint a tananyagfejlesztésbe. A szervezetek a gyakorlati tapasztalatok alapján törekednek az egyetem oktatási tevékenységének fejlesztésére is.

Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a NÉBIH szakemberei óraadóként részt vegyenek a KE oktatási tevékenységében, valamint a tudományos fokozattal rendelkező munkatársak szerepet vállaljanak a hallgatók szakdolgozatai, diplomamunkái, illetve doktori értekezései elbírálásában, valamint a konzulensi tevékenységben. A KE számít a NÉBIH munkatársainak szakértelmére a szakirányú továbbképzések és vezetőképzési programok kidolgozásában is, különös tekintettel a felelős fogyasztói magatartás, a felelős gazdálkodás és a természeti értékék védelmének területén. A hivatal pedig többek között vállalta, hogy szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít a KE hallgatói számára.

Forrás: NÉBIH

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?