Magyar–moldovai mezőgazdasági együttműködés

Agro Napló
Sikeres rendezvénnyel zárult a „Magyar–moldovai mezőgazdasági együttműködés” program, amely a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) valamint a moldovai Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizető Ügynökség (AIPA) 2014. december 3-án aláírt együttműködési megállapodása alapján valósult meg. A június 2–5. között Budapesten tartott tanácskozáson a résztvevők kiemelten foglalkoztak a helyszíni ellenőrzések tapasztalataival, gyakorlati lebonyolításával, továbbá a csalás elleni fellépés és a szabálytalanságok felderítésének lehetőségeivel.

2014 decembere óta az MVH és moldáv partnere négy kiemelt találkozót tartott, egyet Moldovában és hármat Magyarországon. A tanácskozások témái a kifizető ügynökségek feladataihoz és kötelezettségeihez kapcsolódtak. A szakemberek foglalkoztak a közösségi finanszírozási mechanizmus sajátosságaival, az új, 2014-től 2020-ig tartó költségvetési ciklus változásaival, az ügynökségek felépítésével, az irányítási és belső ellenőrzési rendszer működésével és fejlesztési lehetőségeivel, valamint az elektronikus kérelemkezelés és az ahhoz szükséges informatikai háttér működtetésének legfontosabb elemeivel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a programot 8 millió forinttal támogatta a nemzetközi fejlesztési együttműködés (NEFE) keretéből.

Forrás: MVH

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?